הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
3 כפות שמרים יבשים
חצי כף סוכר
שתי כפיות מלח
כוס וחצי מים
2 כפיות רוטב פסטו (ע"ע)
2 כפיות רוטב עגבניות מיובשות עם אגוזים (ע"ע)
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
שמים בקערה את השמרים עם מעט מים והסוכר למשך כחמש דקות. מוסיפים את הקמח ויתרת המים ולשים לבצק גמיש ואחיד (דורש מעט מאמץ). אם יש צורך מוסיפים מעט מים או מעט קמח לפי דרישת הבצק. משאירים במקום מוצל וחמים להתפחה במשך כשעתיים.
לאחר שתפח מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. בחלק אחד מערביים פנימה תוך כדי לישה את רוטב הפסטו ובחלק השני את רוטב העגבניות המיובשות. משאירים לנוח כחצי שעה נוספת.
כעת, לפי בחירתכם, צרים עיגולים מאחד הבצקים ומהבצק השני צרים עיגולים ומשטחים אותם על מנת לעטוף את העיגולים הראשונים. בצורה כזאת יוצרין עיגול בתוך עיגול משני צבעים שונים.
מסדרים את כדורי הבצק בתבנית אפייה ומברישים אותם בביצה טרופה. מכניסים לתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות למשך כארבעים דקות או להשחמה יפה.
רצוי להגיש חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון