הוראות הכנה
מרכיבים
350 גרם שעועית לבנה מושרית ומבושלת (ניתן לרכוש קפואה מבושלת)
250 גרם עוף טחון
250 גרם בקר טחון
1 ביצה
½ כפית נענע מיבשת
½ כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
¼ כוס פירורי לחם
1 כף ממרח עגבניות ואגוזים (ע"ע)
חופן כוסברה קצוצה
1 קופסא קטנה עגבניות מרוסקות עם בזיליקום
150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
1 בצל בינוני קצוץ מחולק ל-2 מנות
3 שיני שום קצוצות
2 פלפל צ'ילי קטנים קצוצים דק
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את שני סוגי הבשר, הביצה, פירורי הלחם, הפלפל הגרוס, הנענע המיובשת, הכוסברה, המלח, ממרח העגבניות והאגוזים, מנה אחת של בצל קצוץ ושן שום קצוצה אחת לתערובת אחידה. מניחים בצד.
בסיר בינוני מחממים מעט שמן. מטגנים קלות את שארית הבצל. משנהיה שקוף מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים להזהבת הבצל. מוסיפים את הפטריות ומטגנים קלות. מוסיפים את השעועית והעגבניות המרוסקות ומערבבים היטב. מוסיפים עוד כחצי כוס מים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
צרים מתערובת הבשר עיגולים קטנים ומכניסים אחד אחרי השני לסיר עם הרוטב המבעבע. מבשלים ביחד כרבע שעה עד עשרים דקות. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון