חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מיקפא לימון ברוטב קסיס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מיקפא עדין ןמדהים עם שילוב טעמים אדיר
מיקפא לימון ברוטב קסיס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מיקפא עדין ןמדהים עם שילוב טעמים אדיר
הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים:
8 חלמונים
180 גר' סוכר +3 כפות מים
1 שקית גלטין מומס במעט מים חמים
גרידת קליפת לימון ירוקה מ-4 לימונים
100 סמ''ק מיץ לימון טרי סחוט
400 סמ''ק שמנת מתוקה
רוטב קסיס (המתכון בהמשך)
אופן ההכנה
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ושומרים בקרור.
בסיר קטן ממיסים את הסוכר עם 3 כפות מים עד לקבלת סירופ סוכר בהיר (לא לבשל יתר על המידה)
בזמן שסירופ הסוכר על האש, מקציפים במיקסר את החלמונים לקצף בהיר ומוזגים באיטיות את סירופ הסוכר תוך כדי הקצפת החלמונים.
מוסיפים את הגלטין וגרידת הלימון לחלמונים ומקררים את התערובת תוך כדי המשך הקצפה, בזילוף איטי מוסיפים את מיץ הלימונים תוך כדי המשך ההקצפה. מעבירים לקערה גדולה ומקפלים פנימה את הקצפת.
מחלקים לקערות הגשה אפשר גם לקערה מרכזית או לכלי טרין (אינגליש קייק). מעבירים למקרר לשמונה שעות לפחות לפני ההגשה.
מגישים עם רוטב קסיס
רוטב קסיס=
המצרכים:
1/2 כוס קרם דה קסיס
1/2 כפית של פרחי לבנדר מיובשים
2-3 טיפות מי ורדים
ההכנה:
מבשלים את הכל על אש נמוכה ללא רתיחה כ-20 דקות, בוללים כפית קורנפלור במעט מים,
מוסיפים לרוטב עד שמסמיך.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: שף איל לביא - פסטיס
שתף את המתכון