חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מלאווח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הייתי מוניינת לדעת איך מכינים את הבצק למלאווח
מלאווח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הייתי מוניינת לדעת איך מכינים את הבצק למלאווח
הוראות הכנה
מרכיבים
(מספר הסועדים הוא בהתאם לכמות)
חומרים לבצק:
900 גרם קמח
20 גרם מלח
350 גרם מים
100 גרם חמאה
3 כפות חומץ
לתוספת השומן לקיפול:
900 גרם חמאה
100 גרם קמח
אופן ההכנה
--------------------------------------------------------------------------------
בקערה לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק חלק. יוצרים כדור, מכסים בנילון ומניחים במקרר, למשך 15 דקות לפחות.
מכינים את תוספת השומן לקיפול: בקערת מיקסר או על משטח עבודה מעבדים בלישה קצרה ביותר את החמאה עם הקמח (כדי שלא לחמם את החמאה), יוצרים ריבוע ומקררים, מינימום שעה.
בעזרת סכין מסמנים על כדור הבצק צורת צלב ומרדדים לפי הסימון כך שיתקבלו 4 כנפיים, היוצאות מתוך מלבן. מרדדים מעט את הכנפיים ומניחים במרכז את מלבן החמאה (תוספת השומן לקיפול). מכסים ב4- הכנפיים ומהדקים היטב. עד כאן יצרנו 3 עלים.
מרדדים את החבילה שהתקבלה למלבן שעוביו 1 ס´מ ומקפלים ל3-. מכסים בנילון ומניחים בקירור למשך שעה. עד כאן יצרנו 9 עלים.
מסובבים את כיוון הבצק, מרדדים שוב לעובי של 1 ס´מ ומקפלים ל4-. מכסים בנילון ומניחים בקירור למשך שעה. עד כאן יצרנו 36 עלים.
מרדדים שוב לאותו עובי, מקפלים ל3-. מכסים בנילון ומניחים בקירור למשך שעה. עד כאן יצרנו 108 עלים.
מרדדים שוב לאותו עובי, מקפלים ל4-, מכסים בנילון ומאחסנים במקרר. עכשיו כבר יש ברשותנו בצק של 432 עלים. הבצק מוכן לשימוש אחרי מנוחה של שעתיים לפחות.
מגיש: קרןנ
מקור:
שתף את המתכון