הוראות הכנה
מרכיבים
(מספר הסועדים הוא בהתאם לכמות)
חומרים לבצק:
900 גרם קמח
20 גרם מלח
350 גרם מים
100 גרם חמאה
3 כפות חומץ
לתוספת השומן לקיפול:
900 גרם חמאה
100 גרם קמח
אופן ההכנה
--------------------------------------------------------------------------------
בקערה לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק חלק. יוצרים כדור, מכסים בנילון ומניחים במקרר, למשך 15 דקות לפחות.
מכינים את תוספת השומן לקיפול: בקערת מיקסר או על משטח עבודה מעבדים בלישה קצרה ביותר את החמאה עם הקמח (כדי שלא לחמם את החמאה), יוצרים ריבוע ומקררים, מינימום שעה.
בעזרת סכין מסמנים על כדור הבצק צורת צלב ומרדדים לפי הסימון כך שיתקבלו 4 כנפיים, היוצאות מתוך מלבן. מרדדים מעט את הכנפיים ומניחים במרכז את מלבן החמאה (תוספת השומן לקיפול). מכסים ב4- הכנפיים ומהדקים היטב. עד כאן יצרנו 3 עלים.
מרדדים את החבילה שהתקבלה למלבן שעוביו 1 ס´מ ומקפלים ל3-. מכסים בנילון ומניחים בקירור למשך שעה. עד כאן יצרנו 9 עלים.
מסובבים את כיוון הבצק, מרדדים שוב לעובי של 1 ס´מ ומקפלים ל4-. מכסים בנילון ומניחים בקירור למשך שעה. עד כאן יצרנו 36 עלים.
מרדדים שוב לאותו עובי, מקפלים ל3-. מכסים בנילון ומניחים בקירור למשך שעה. עד כאן יצרנו 108 עלים.
מרדדים שוב לאותו עובי, מקפלים ל4-, מכסים בנילון ומאחסנים במקרר. עכשיו כבר יש ברשותנו בצק של 432 עלים. הבצק מוכן לשימוש אחרי מנוחה של שעתיים לפחות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון