חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מלאווח לא לעצלנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המאלווח הזה הוא מעדן כשהוא עשוי כמו שעשו הכפריות בדרום תימן
מלאווח לא לעצלנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המאלווח הזה הוא מעדן כשהוא עשוי כמו שעשו הכפריות בדרום תימן
הוראות הכנה
מרכיבים
מלוואח לא לעצלנים
החומרים
1ק"ג קמח לבן רגיל
1שקית אבקת אפיה
4כפות סוכר לבן
2.5 כוסות מים
1 חבילת מרגרינה לאפיה
קורט מלח
מעט שמן רגיל לשימון
אופן ההכנה
1.שמים בקערה:קמח, סוכר, מלח, אבקת אפיה ואת המים.
מערבבים היטב לשים קצת עד קבלת בצק אחיד ונעים
משהים כ- 3 דקות לקבלת מרקם אחיד.
2.מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה למשך שעה.
משמנים משטח עבודה
3. לשים את הבצק 5 דקות ומניחים לתפיחה נוספת של שעה מכוסה במגבת.
4. לשים את הבצק ל - 3 דקות נוספות ומגלגלים אותו לצורת נחש מאורך.
5. מחלקים את הבצק ל- 8 ויוצרים עיגול בתנועת קיפול פנימה.
6. מתפיחים שעה נוספת ללא כיסוי.
רידוד הבצק
1. מפזרים קמח על משטח ומרדדים את הבצק לרדיד דק.
2. מורחים בעזרת היד על הבצק מרגרינה בשכבהדקה
3. מרדדים כל כדור לעלה,ומקפלים אותו,כך שקצוותיו ייכנסו פנימה.
מצננים כ- 10 דקות במקרר. פותחים כל יחידה שוב לצורת עיגול בעזרת מערוך
משומן הרידוד והקיפול יחד עם מריחת המרגרינה בין השכבות
גורמים למלאווח להיות בעל מספר שכבות, ואוורירי.
4. מטגנים במחבת כבדה על אש בינונית במעטמרגרינה כ- 5 דקות מכל צד עד הזהבה.
מגישים לצד ביצה חומה עם רוטב עגבניות וסחוג.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון