הוראות הכנה
מרכיבים
מלוואח לא לעצלנים
החומרים
1ק"ג קמח לבן רגיל
1שקית אבקת אפיה
4כפות סוכר לבן
2.5 כוסות מים
1 חבילת מרגרינה לאפיה
קורט מלח
מעט שמן רגיל לשימון
אופן ההכנה
1.שמים בקערה:קמח, סוכר, מלח, אבקת אפיה ואת המים.
מערבבים היטב לשים קצת עד קבלת בצק אחיד ונעים
משהים כ- 3 דקות לקבלת מרקם אחיד.
2.מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה למשך שעה.
משמנים משטח עבודה
3. לשים את הבצק 5 דקות ומניחים לתפיחה נוספת של שעה מכוסה במגבת.
4. לשים את הבצק ל - 3 דקות נוספות ומגלגלים אותו לצורת נחש מאורך.
5. מחלקים את הבצק ל- 8 ויוצרים עיגול בתנועת קיפול פנימה.
6. מתפיחים שעה נוספת ללא כיסוי.
רידוד הבצק
1. מפזרים קמח על משטח ומרדדים את הבצק לרדיד דק.
2. מורחים בעזרת היד על הבצק מרגרינה בשכבהדקה
3. מרדדים כל כדור לעלה,ומקפלים אותו,כך שקצוותיו ייכנסו פנימה.
מצננים כ- 10 דקות במקרר. פותחים כל יחידה שוב לצורת עיגול בעזרת מערוך
משומן הרידוד והקיפול יחד עם מריחת המרגרינה בין השכבות
גורמים למלאווח להיות בעל מספר שכבות, ואוורירי.
4. מטגנים במחבת כבדה על אש בינונית במעטמרגרינה כ- 5 דקות מכל צד עד הזהבה.
מגישים לצד ביצה חומה עם רוטב עגבניות וסחוג.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון