חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מלבי קאימק יפואי אורגינלי (כמו של ישראל מהדוכן בצהלון)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בילדותי וגם היום כאשר אני שם פעמי לעיר הולדתי יפו ישנם "מוסדות" שאיני יכול לפסוח brעליהם מבלי לטעום את טעם ילדותי אחד מהם הוא דוכן המליבי של ישראל brעל גדר בית החולים "צהלון" ביפו, מקום בו ניתן להרוות את חום הקיץ, במנה מצומצמת brשל המעדן התורכי הלבן הזה עם מעט סירופ מי פטל ומי ורדים brניתן לקבלו במספר אופציות br*על בסיס מים בלבד br*על בסיס חלב ומים br*על בסיס שמנת מתוקה וחלב (קאימק) br*וגירסה "חלבית" פרווה שמנת צמחית ומים br*גירסת מליבי על בסיס מים וקקאו (צבע חום שקוף) brבסופר זה נמכר במנה מצומצמת ויקרה למדי. brאפשר להכין מלבי טעים לכל המשפחה ב-5 דקות ויש לכם מעדן טעים ומזין. br br
מלבי קאימק יפואי אורגינלי (כמו של ישראל מהדוכן בצהלון)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בילדותי וגם היום כאשר אני שם פעמי לעיר הולדתי יפו ישנם "מוסדות" שאיני יכול לפסוח brעליהם מבלי לטעום את טעם ילדותי אחד מהם הוא דוכן המליבי של ישראל brעל גדר בית החולים "צהלון" ביפו, מקום בו ניתן להרוות את חום הקיץ, במנה מצומצמת brשל המעדן התורכי הלבן הזה עם מעט סירופ מי פטל ומי ורדים brניתן לקבלו במספר אופציות br*על בסיס מים בלבד br*על בסיס חלב ומים br*על בסיס שמנת מתוקה וחלב (קאימק) br*וגירסה "חלבית" פרווה שמנת צמחית ומים br*גירסת מליבי על בסיס מים וקקאו (צבע חום שקוף) brבסופר זה נמכר במנה מצומצמת ויקרה למדי. brאפשר להכין מלבי טעים לכל המשפחה ב-5 דקות ויש לכם מעדן טעים ומזין. br br
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 כוס קורנפלור
3 כוסות חלב
3 כוסות מים
תמצית מי ורדים (3-4טיפות, הטעם חזק מאוד)
או שקית תמצית וניל בטעם ורדים
3/4 כוס סוכר
אופן ההכנה
1.מניחים סיר עם 2 כוסות חלב ו-3 כוסות מים על להבה רגילה.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
2.בקערה נפרדת ממיסים את הקורנפלור עם כוס החלב הנוספת ומערבבים טוב
כדי שלא יהיו גושים.
3.מוסיפים את הבלילה לתוך הסיר תוך כדי בחישה עד למצב שמתחילות להיווצר בועות.
מכבים מיד את האש. מוסיפים 2 טיפות מי ורדים ומערבבים היטב.
כמלבי קר - אפשר לצקת לגביעים נאים, לצנן ולהגיש עם קוקוס, עם בוטנים קצוצים טחונים
בתוספת סירופ פטל או אחר.
גרסאות נוספות:
אפשר להחליף את המים בשמנת מתוקה.
1. 3 כוסות שמנת מתוקה + 3 כוסות מים
2. למלבי פרווה - אפשר רק מים.
או - אפשר גם 4 כוסות שמנת מתוקה פרווה + 2 כוסות מים.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: יורם ( התמונות של TickTack1 )
שתף את המתכון