בילדותי וגם היום כאשר אני שם פעמי לעיר הולדתי יפו ישנם "מוסדות" שאיני יכול לפסוח brעליהם מבלי לטעום את טעם ילדותי אחד מהם הוא דוכן המליבי של ישראל brעל גדר בית החולים "צהלון" ביפו, מקום בו ניתן להרוות את חום הקיץ, במנה מצומצמת brשל המעדן התורכי הלבן הזה עם מעט סירופ מי פטל ומי ורדים brניתן לקבלו במספר אופציות br*על בסיס מים בלבד br*על בסיס חלב ומים br*על בסיס שמנת מתוקה וחלב (קאימק) br*וגירסה "חלבית" פרווה שמנת צמחית ומים br*גירסת מליבי על בסיס מים וקקאו (צבע חום שקוף) brבסופר זה נמכר במנה מצומצמת ויקרה למדי. brאפשר להכין מלבי טעים לכל המשפחה ב-5 דקות ויש לכם מעדן טעים ומזין. br br
|
|
|
בילדותי וגם היום כאשר אני שם פעמי לעיר הולדתי יפו ישנם "מוסדות" שאיני יכול לפסוח brעליהם מבלי לטעום את טעם ילדותי אחד מהם הוא דוכן המליבי של ישראל brעל גדר בית החולים "צהלון" ביפו, מקום בו ניתן להרוות את חום הקיץ, במנה מצומצמת brשל המעדן התורכי הלבן הזה עם מעט סירופ מי פטל ומי ורדים brניתן לקבלו במספר אופציות br*על בסיס מים בלבד br*על בסיס חלב ומים br*על בסיס שמנת מתוקה וחלב (קאימק) br*וגירסה "חלבית" פרווה שמנת צמחית ומים br*גירסת מליבי על בסיס מים וקקאו (צבע חום שקוף) brבסופר זה נמכר במנה מצומצמת ויקרה למדי. brאפשר להכין מלבי טעים לכל המשפחה ב-5 דקות ויש לכם מעדן טעים ומזין. br br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 כוס קורנפלור
3 כוסות חלב
3 כוסות מים
תמצית מי ורדים (3-4טיפות, הטעם חזק מאוד)
או שקית תמצית וניל בטעם ורדים
3/4 כוס סוכר
אופן ההכנה
1.מניחים סיר עם 2 כוסות חלב ו-3 כוסות מים על להבה רגילה.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
2.בקערה נפרדת ממיסים את הקורנפלור עם כוס החלב הנוספת ומערבבים טוב
כדי שלא יהיו גושים.
3.מוסיפים את הבלילה לתוך הסיר תוך כדי בחישה עד למצב שמתחילות להיווצר בועות.
מכבים מיד את האש. מוסיפים 2 טיפות מי ורדים ומערבבים היטב.
כמלבי קר - אפשר לצקת לגביעים נאים, לצנן ולהגיש עם קוקוס, עם בוטנים קצוצים טחונים
בתוספת סירופ פטל או אחר.
גרסאות נוספות:
אפשר להחליף את המים בשמנת מתוקה.
1. 3 כוסות שמנת מתוקה + 3 כוסות מים
2. למלבי פרווה - אפשר רק מים.
או - אפשר גם 4 כוסות שמנת מתוקה פרווה + 2 כוסות מים.
מגיש:
מקור: יורם ( התמונות של TickTack1 )
שתף את המתכון