הוראות הכנה
מרכיבים
1 מרגרינה
1 לבן
1 כפית סוכר
1 כפית אבקת אפיה
4 כוסות קמח
1 כף שטוחה מלח
חלבון ביצה
קצח ו/או שומשום לפיזור
אופן ההכנה
1. להכין בצק מכל החומרים מעלה פרט לחלבון והקצח/שומשום.
2. להכניס את הבצק למקרר לשעה.
3. להניח נייר אפיה על תבניות האפיה הגדולות של התנור.
2. לחלק את הבצק ל4-5 חלקים תלוי בגודל תבנית האפיה איתה עובדים.
3. על משטח מקומח,לרדד את אחד החלקים לעלה בגודל תבנית האפיה.
4. להניח את הבצק בתוך התבנית - ניתן בקלות הבצק מאוד נח לעבודה.
5. למרוח חלבון.
6. לפזר למעלה קצח או שומשום.
7. לחתוך את הבצק לריבועים קטנים בגודל של 5X5 ס"מ,לפני האפיה . רצוי עם גלגלית
לחתוך פיצה,היוצרת פסים מחוררים .
א. אם חותכים עם סכין,הבצק מתכווץ והמרובעים יוצאים קטנים ועבים.
ב. לאחר האפיה מאוד נח לחתוך את הריבועים כשבצק מחורר.
8. לאפות בחם 180 מעלות עד שהבצק משחים.
(לעיתים קורא שהקצוות משחימים מהר יותר,לכן אני חותכת אותן ומשאירה את יתר הבצק
להמשך אפיה.
לחילופין, יכול לקרות,שלמרות שאני מחליפה בין התבניות במיקומן בתנור, החלק התחתון
של הבצק לא מוכן,פשוט אני הופכת אותו בתבנית עצמה.
9. באותו אופן לאפות את כל הבצק .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון