חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מלוחים של אמא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מלוחים של אמא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 מרגרינה
1 לבן
1 כפית סוכר
1 כפית אבקת אפיה
4 כוסות קמח
1 כף שטוחה מלח
חלבון ביצה
קצח ו/או שומשום לפיזור
אופן ההכנה
1. להכין בצק מכל החומרים מעלה פרט לחלבון והקצח/שומשום.
2. להכניס את הבצק למקרר לשעה.
3. להניח נייר אפיה על תבניות האפיה הגדולות של התנור.
2. לחלק את הבצק ל4-5 חלקים תלוי בגודל תבנית האפיה איתה עובדים.
3. על משטח מקומח,לרדד את אחד החלקים לעלה בגודל תבנית האפיה.
4. להניח את הבצק בתוך התבנית - ניתן בקלות הבצק מאוד נח לעבודה.
5. למרוח חלבון.
6. לפזר למעלה קצח או שומשום.
7. לחתוך את הבצק לריבועים קטנים בגודל של 5X5 ס"מ,לפני האפיה . רצוי עם גלגלית
לחתוך פיצה,היוצרת פסים מחוררים .
א. אם חותכים עם סכין,הבצק מתכווץ והמרובעים יוצאים קטנים ועבים.
ב. לאחר האפיה מאוד נח לחתוך את הריבועים כשבצק מחורר.
8. לאפות בחם 180 מעלות עד שהבצק משחים.
(לעיתים קורא שהקצוות משחימים מהר יותר,לכן אני חותכת אותן ומשאירה את יתר הבצק
להמשך אפיה.
לחילופין, יכול לקרות,שלמרות שאני מחליפה בין התבניות במיקומן בתנור, החלק התחתון
של הבצק לא מוכן,פשוט אני הופכת אותו בתבנית עצמה.
9. באותו אופן לאפות את כל הבצק .
מגיש: דובשן
מקור:
שתף את המתכון