הוראות הכנה
מרכיבים
מלפפונים קטנים ללא פגמים
על כל ליטר מים- כף מלאה (לא גדושה) של מלח (רגיל,לא גס)
על כל ליטר מים - 3-4 שיני שום
רבע צרור שמיר
אופן ההכנה
א. מלפפונים שמיועדים להחמצה - לא להכניס למקרר.
ב. שוטפת היטב המלפפונים ומכניסה לצנצנת, מבלי שהמלפפונים יהיו דחוסים.
ג. להקפיד שלא יהיה אף מלפפון בולט מעל האחרים / מעל גובה פני המים.
ד. ממלאת במים מהברז עד צוואר הצנצנת ועוד טיפונת.
ה. מוסיפה מלח, שום ושמיר (לחתוך את קצוות גבעולי השמיר).
ו. סוגרת היטב ושמה מתחת לצנצנת מגש או צלחת כדי שלא ישארו כתמים מתחת לצנצנת.
ז. הופכת את הצנצנת כמה פעמים עד שהמלח מתמוסס ושמה בשמש למשך כשבוע.
ח. מדי יום יש להפוך פעם/פעמיים.
מגיש:
מקור: שושי
שתף את המתכון