הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג מלפפונים טריים, לא קלופים
1 בצל סגול קטן, קלוף
צרור שמיר, קצוץ
2 כפות סוכר
1 כוס חומץ
אופן ההכנה
מסירים את קצוות המלפפונים ופורסים אותם לפרוסות דקות ( אם יש, הכי נוח בדיסקית הפריסה של מעבד מזון), פורסים כך גם את הבצל.
מערבבים את המלפפונים עם הבצל והשמיר ומערבבים ונותנים למלפפונים להפריש את מיציהם במשך כשעה.
מוסיפים את החומץ ומערבבים.
טועמים ומוסיפים עוד חומץ או סוכר, לפי הטעם.
שומרים בקירור.
הסלט מוכן לאכילה כבר אחרי יממה, אך טעמו הולך ומשתפר בחמשת הימים הבאים.
בכל שלב אפשר להוסיף סוכר או חומץ, אם רוצים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון