הוראות הכנה
מרכיבים
1. ½ ק"ג בשר טחון
2. הירקות שמוכנים למילוי
3.½ כוס אורז שטוף בלבד
4. ½ כוס מעורב של כוסברה, פטרוזיליה ושמיר קצוצים
5. בצל גדול קצוץ דק
6. עגבניה גדולה מגוררת ללא גרעינים
7. 4 כפות שמן
8.½ מיץ לימון סחוט טרי
9. שלוש קופסאות קטנות של רסק עגבניות
10. מלח, פלפל, אבקת מרק וכורכום
אופן ההכנה
1. מכינים תערובת של הבשר, האורז, הירק, הבצל, העגבניה המגוררת, מיץ הלימון, השמן, קופסה אחת קטנה של רסק עגבניות והתבלינים. מגבשים הכל לתערובת אחידה.
2. ממלאים את הירקות בתערובת, (לא למלא עד למעלה, להשאיר מעט מקום מפני שהאורז עוד צריך להתבשל ולתפוח מעט).
3. מסדרים את הירקות במצב שהירקות שמצריכים יותר בישול יהיו למטה והעדינים יותר למעלה. להניח בסיר רחב ועמוק.
4. בקערה נפרדת להכין תערובת של 2 רסק עגבניות קטנות, 4 כפות שמן, תבלינים וכוס מים. לערבב הכל עד להמסת הרסק עגבניות לתערובת אחידה.
5. ליצוק את תערובת הרסק מעל הממולאים ולכסות את שאר הירקות במים (רצוי חמים).
6. לתת לסיר לרתוח ולהנמיך את האש כשהסיר מכוסה ולבשל על אש קטנה במשך 30-40 דקות.
7. רצוי לבדוק את הסיר מידי פעם. הממולאים מוכנים שרוב המים התאדו ונשאר רוטב סמיך וטעים.
הרבה אופטימיות
7.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון