חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ממליגה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

התשובה הרומנית לפולנטה האיטלקית – הממליגה. כמו הפולנטה, הממליגה עשויה מקמח תירס צהוב, מבושלת במים או בחלב ומתובלת ברוטב או בגבינה היא יכולה לשמש כמנה משביעה ומנחמת בפני עצמה, או ללוות בעניין רב ובחן כל מנה עיקרית של בשר או דגים. בשוק יש היום מבחר מרשים של קמח תירס להכנת ממליגה: מתוצרת מקומית, מאיטליה וגם מדרום אמריקה, שם למעשה נולדה. אפשר להשיג גם קמח תירס אינסטנט להכנת בזק של הדייסה הריחנית
ממליגה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

התשובה הרומנית לפולנטה האיטלקית – הממליגה. כמו הפולנטה, הממליגה עשויה מקמח תירס צהוב, מבושלת במים או בחלב ומתובלת ברוטב או בגבינה היא יכולה לשמש כמנה משביעה ומנחמת בפני עצמה, או ללוות בעניין רב ובחן כל מנה עיקרית של בשר או דגים. בשוק יש היום מבחר מרשים של קמח תירס להכנת ממליגה: מתוצרת מקומית, מאיטליה וגם מדרום אמריקה, שם למעשה נולדה. אפשר להשיג גם קמח תירס אינסטנט להכנת בזק של הדייסה הריחנית
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים (6 מנות):
6 כוסות מים
½ 1 כוסות חלב
2 כפיות מלח
½ 2 כוסות (300 גרם) קמח תירס
50 גרם חמאה
100 גרם גבינה בולגרית
אופן ההכנה
הכנה:
1. מרתיחים את המים עם החלב והמלח, מוסיפים את קמח התירס בזרם דק,
תוך בחישה נמרצת. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד כ 15 דקות, תוך בחישה.
2 אם הממליגה סמיכה מדי, מוסיפים עוד מים או חלב עד שמתקבל המרקם הרצוי.
מוסיפים את החמאה ובוחשים היטב.
3. מסירים מהאש. מעבירים לקערה או לקעריות אישיות ומפוררים למעלה את הגבינה.
גיוונים:
- אפשר להחליף את הגבינה הבולגרית בגבינת עזים או בגבינה קשה (צהובה) מגוררת.
- לגרסה בשרית: מחליפים את החלב במרק עוף ואת החמאה במרגרינה או בשמן.
במקום גבינה אפשר לצקת רוטב בשרי.
- לממליגה מתוקה: מחליפים מחצית מכמות המים בחלב ומוסיפים 3 כפות סוכר. בוזקים
על הממליגה המוכנה מעט קינמון ואגוזים קצוצים
מגיש: שפיר
מקור:
שתף את המתכון