התשובה הרומנית לפולנטה האיטלקית הממליגה. כמו הפולנטה, הממליגה
עשויה מקמח תירס צהוב, מבושלת במים או בחלב ומתובלת ברוטב או בגבינה
היא יכולה לשמש כמנה משביעה ומנחמת בפני עצמה, או ללוות בעניין רב ובחן
כל מנה עיקרית של בשר או דגים. בשוק יש היום מבחר מרשים של קמח תירס להכנת
ממליגה: מתוצרת מקומית, מאיטליה וגם מדרום אמריקה, שם למעשה נולדה. אפשר
להשיג גם קמח תירס אינסטנט להכנת בזק של הדייסה הריחנית
|
|
התשובה הרומנית לפולנטה האיטלקית הממליגה. כמו הפולנטה, הממליגה
עשויה מקמח תירס צהוב, מבושלת במים או בחלב ומתובלת ברוטב או בגבינה
היא יכולה לשמש כמנה משביעה ומנחמת בפני עצמה, או ללוות בעניין רב ובחן
כל מנה עיקרית של בשר או דגים. בשוק יש היום מבחר מרשים של קמח תירס להכנת
ממליגה: מתוצרת מקומית, מאיטליה וגם מדרום אמריקה, שם למעשה נולדה. אפשר
להשיג גם קמח תירס אינסטנט להכנת בזק של הדייסה הריחנית
|
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים (6 מנות):
6 כוסות מים
½ 1 כוסות חלב
2 כפיות מלח
½ 2 כוסות (300 גרם) קמח תירס
50 גרם חמאה
100 גרם גבינה בולגרית
אופן ההכנה
הכנה:
1. מרתיחים את המים עם החלב והמלח, מוסיפים את קמח התירס בזרם דק,
תוך בחישה נמרצת. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד כ 15 דקות, תוך בחישה.
2 אם הממליגה סמיכה מדי, מוסיפים עוד מים או חלב עד שמתקבל המרקם הרצוי.
מוסיפים את החמאה ובוחשים היטב.
3. מסירים מהאש. מעבירים לקערה או לקעריות אישיות ומפוררים למעלה את הגבינה.
גיוונים:
- אפשר להחליף את הגבינה הבולגרית בגבינת עזים או בגבינה קשה (צהובה) מגוררת.
- לגרסה בשרית: מחליפים את החלב במרק עוף ואת החמאה במרגרינה או בשמן.
במקום גבינה אפשר לצקת רוטב בשרי.
- לממליגה מתוקה: מחליפים מחצית מכמות המים בחלב ומוסיפים 3 כפות סוכר. בוזקים
על הממליגה המוכנה מעט קינמון ואגוזים קצוצים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון