חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ממתק אגוזים (לחם הקודש)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ממתק אגוזים (לחם הקודש)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
100 שוקולד מריר 65% מוצקי קקאו קצוץ
1 כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
1 כוס שקדים קלויים קצוצים גס
1 כוס פירות הדר מסוכרים ( לימון ו / או קליפת תפוז)
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית פלפל אנגלי
1 / 2 כוס קמח
1 כף אבקת קקאו
2/3 סוכר לבן
2/3 כוס דבש
אופן ההכנה
1. בקערת זכוכית מעל סיר מים רותחים (בלמארי) ממיסים את השוקולד (ניתן גם במיקרו למס שניות) ומניחים בצד
2. בקערה גדולה מערבבים את אגוזים, פירות מסוכרים, תבלינים, קמח, אבקת קקאו.
3. בסיר מערבבים היטב את הסוכר והדבש ומניחים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה תוך עירבוב מתמיד עד שהסוכר נמס, ממשיכים עד שכל העיסה הופכת לסמיכה ומקורמלת (מוזהבת) (זהירות לא לשרוף)
4.מורידים מהאש ומערבבים את כל החומרים יחדיו סירופ סוכר / דבש השוקולד נמס האגוזים הקצוצים ותערובת פירות. (שלב זה צריך לעשות בזריזות כי התערובת מקרישה במהירות)
5.מעבירים את התערובת לתבנית עגולה עם תחתית הניתנת להפרדה מצןפה בנייר אפיה (20 אינץ)
6.מכניסים לאפיה בתנור ל150 מעלות למשך 30-35 דקות עד שפני העוגה מקבלת שלפוחויות.
7.מוציאים מהתנור ומצננים מעט משחררים את העוגה ופורסים אותה מיד לחתיכות פני התקררות אחרת הכל ידבק
8.לאחר ההתקררות ניתן לאחסן בכלי סגור לאורך חודש
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון