הוראות הכנה
מרכיבים
100 שוקולד מריר 65% מוצקי קקאו קצוץ
1 כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
1 כוס שקדים קלויים קצוצים גס
1 כוס פירות הדר מסוכרים ( לימון ו / או קליפת תפוז)
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית פלפל אנגלי
1 / 2 כוס קמח
1 כף אבקת קקאו
2/3 סוכר לבן
2/3 כוס דבש
אופן ההכנה
1. בקערת זכוכית מעל סיר מים רותחים (בלמארי) ממיסים את השוקולד (ניתן גם במיקרו למס שניות) ומניחים בצד
2. בקערה גדולה מערבבים את אגוזים, פירות מסוכרים, תבלינים, קמח, אבקת קקאו.
3. בסיר מערבבים היטב את הסוכר והדבש ומניחים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה תוך עירבוב מתמיד עד שהסוכר נמס, ממשיכים עד שכל העיסה הופכת לסמיכה ומקורמלת (מוזהבת) (זהירות לא לשרוף)
4.מורידים מהאש ומערבבים את כל החומרים יחדיו סירופ סוכר / דבש השוקולד נמס האגוזים הקצוצים ותערובת פירות. (שלב זה צריך לעשות בזריזות כי התערובת מקרישה במהירות)
5.מעבירים את התערובת לתבנית עגולה עם תחתית הניתנת להפרדה מצןפה בנייר אפיה (20 אינץ)
6.מכניסים לאפיה בתנור ל150 מעלות למשך 30-35 דקות עד שפני העוגה מקבלת שלפוחויות.
7.מוציאים מהתנור ומצננים מעט משחררים את העוגה ופורסים אותה מיד לחתיכות פני התקררות אחרת הכל ידבק
8.לאחר ההתקררות ניתן לאחסן בכלי סגור לאורך חודש
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון