חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ממתק חבושים עירקי [ לוזינה ]
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ממתק חבושים עירקי [ לוזינה ]
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
קילו חבושים
קילו סוכר
כפית קינמון
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
כוס וחצי פתיתי קוקוס
נייר פרגמנט לאפיה
אופן ההכנה
מנקים את החבושים מסלקים את הליבה וחותכים לרבעים
מניחים בסיר רחב יוצקים מים ומבשלים כחצי שעה מסננים את המים מקלפים את החבושים
ומרסקים את החבושים בפומפיה גסה ומחזירים לסיר הגדול
מוסיפים את הסוכר והקינמוןומבשלים על אש קטנה כ 30 דקות מדי פעם בוחשים
למניעת חריכה בתחתית הסיר
ממשיכים לבשל עד קבלת עיסה צמיגית ולא נוזלית [ כשעה וחצי ]
מוסיפים את האגוזים ומערבבים
מרפדים תבנית אפיה בנייר פרגמנט ובוזקים מעל שני שליש מפתיתי הקוקוס
יוצקים את העיסה ומעל את פתיתיהקוקוס הנותרים משטחים היטב חותכים למעויינים או ריבועים
ולמקרר ל5 שעות לפחות
בתאבון
מגיש: עוזרד
מקור: פ. פרץ
שתף את המתכון