הוראות הכנה
מרכיבים
קילו חבושים
קילו סוכר
כפית קינמון
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
כוס וחצי פתיתי קוקוס
נייר פרגמנט לאפיה
אופן ההכנה
מנקים את החבושים מסלקים את הליבה וחותכים לרבעים
מניחים בסיר רחב יוצקים מים ומבשלים כחצי שעה מסננים את המים מקלפים את החבושים
ומרסקים את החבושים בפומפיה גסה ומחזירים לסיר הגדול
מוסיפים את הסוכר והקינמוןומבשלים על אש קטנה כ 30 דקות מדי פעם בוחשים
למניעת חריכה בתחתית הסיר
ממשיכים לבשל עד קבלת עיסה צמיגית ולא נוזלית [ כשעה וחצי ]
מוסיפים את האגוזים ומערבבים
מרפדים תבנית אפיה בנייר פרגמנט ובוזקים מעל שני שליש מפתיתי הקוקוס
יוצקים את העיסה ומעל את פתיתיהקוקוס הנותרים משטחים היטב חותכים למעויינים או ריבועים
ולמקרר ל5 שעות לפחות
בתאבון
מגיש:
מקור: פ. פרץ
שתף את המתכון