חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ממתק מרוקאי למימונה ("ז'באן")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קצף לבן, מתוק וקרמי. מוגש בקערה ומקושט בשקדים קלויים. מזכיר מילוי של קרמבו.
ממתק מרוקאי למימונה ("ז'באן")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קצף לבן, מתוק וקרמי. מוגש בקערה ומקושט בשקדים קלויים. מזכיר מילוי של קרמבו.
הוראות הכנה
מרכיבים
לקערה משפחתית:
1 כוס מים
½ ק"ג סוכר
6 חלבונים
מיץ מ-½ לימון
כמה טיפות תמצית מי זהר ( אני מוותרת על הדבר הדומיננטי הזה)
שקדים קלויים לקישוט
אופן ההכנה
מחממים מים וסוכר בסיר על אש בינונית, עד שהסוכר נמס והתערובת שקופה וחלקה. מגבירים להבה ומביאים לרתיחה.
מבשלים עד שהסירופ סמיך ומבעבע. דקה לפני סוף הבישול מתחילים להקציף חלבונים במיקסר במהירות גבוהה.
מוסיפים לסירופ הלוהט מיץ לימון ומי זהר, מסירים מהאש ומיד מוזגים לחלבונים בזרם דק, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף 10 דקות, עד שהקערה קרה למגע והקצף במרקם של קרם סמיך.
מעבירים לקערה, מקשטים בשקדים קלויים ומגישים.
מגיש: שרון שני
מקור: קרין גורן
שתף את המתכון