הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קליפת אבטיח (החלק הלבן בלבד ללא הקליפה או התוכן
3 כפות סודה לשתיה
1.3 קילו סוכר
15 כוסות מים
1 עלה גרניום, או מקל קטן קינמון,
3 י"ח ציפורן
אופן ההכנה
1 קולפים את קליפת האבטיח ומשאירים רק את החלק הלבן של הקליפה.
2.פורסים את הקליפה למלבנים או ריבועים,בגודל 4 ס"מ אורך
3.מניחים את ריבועי הקליפה בקערה גדולה. יוצקים מים קרים עד כדי כיסויה ומפזרים 3 כף סודה לשתיה. נניח בצד למשך 2 שעות (התהליך יקשה את ריבועי הקליפה ויעזור לשמור על צורתו בזמן הבישול).
4.מסננים את הקליפה, ושוטפים היטב תחת מים זורמים ומסננים שוב.
5.בסיר גדול מניחים את ריבועי הקליפה ויוצקים מים שיכסו את את הקליפה. מביאים לרתיחה על אש בינונית וממשיכים להרתיח במשך 2 דקות, ומיבשים את הקליפה על מסננת גדולה. 6. מחזירים את הקליפה לסיר וחוזררים שוב להרתיח ל2 דקות. מסננים שוב ומחזירים את הקליפה לסיר. מוסיפים את הסוכר והמים. מביאים לרתיחה על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם.
7.מבשלים על אש קטנה כ - 2 שעות 45 דקות. ומערבבים בעדינות מדי פעם
8.לאחר השעתיים ארבעים וחמש דקות מוסיפים את עלה גרניום או מקל קינמון או ציפורן ולהמשיך לבש , עוד 15 דקות, או עד שקליפת האבטיח הופכת לזהובה ושקופה והסירופ צומצם.
9.מורידים את הסיר מהאש. מוצאים את עלה גרניום או תבלינים. ומשאירים לקרור לחם החדר
10.בינתיים, מעקרים צנצנת שניתן לסוגרה היטב במים רותחים ומייבשים היטב.
11.מעבירים את קליפות האבטיח לצנצנת ומכסים היטב בםירופ סוגרים את הצנצנת היטב
לשמור במקום קריר ויבש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון