הוראות הכנה
מרכיבים
2 חזות אווז נקיים מנוצות עם העור
1 כף חומץ תפוחים
½ כוס יין אדום מתוק
2 כפות רוטב מנגו חריף
1 כף רוטב סויה
25 גרם חמאה
אופן ההכנה
חורצים בעזרת סכין חדה פסים על צד העור של האווז בצורת שתי וערב. מחממים מחבת גדולה וכבדה. מניחים את חזה האווז כאשר צד העור כלפי מטה. מטגנים כך במשך כשבע-שמונה דקות (ולא לפחד, אכן ניגר הרבה מאוד שומן). הופכים את החזה וממשיכים לטגן כארבע דקות נוספות. שוב הופכים לעוד דקה אחת על צד העור ומעבירים לקרש חיתוך. מניחים לחזות לנוח כחמש דקות לפני שפורסים. פורסים את החזות לפרוסות דקות ומניחים בצלחות הגשה בצורת מניפה.
בסיר קטן מחממים את החומץ והיין. כאשר מגיע לרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את יתר חומרי הרוטב (רוטב מנגו, סויה, חמאה), תוך כדי ערבוב רציף עד שהחמאה נמסה. מסירים מהאש.
יוצקים בעזרת כף מהרוטב על חזה האווז ומגישים מייד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון