חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מניפת חזה אווז ברוטב יין אדום ורוטב מנגו חריף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מניפת חזה אווז ברוטב יין אדום ורוטב מנגו חריף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 חזות אווז נקיים מנוצות עם העור
1 כף חומץ תפוחים
½ כוס יין אדום מתוק
2 כפות רוטב מנגו חריף
1 כף רוטב סויה
25 גרם חמאה
אופן ההכנה
חורצים בעזרת סכין חדה פסים על צד העור של האווז בצורת שתי וערב. מחממים מחבת גדולה וכבדה. מניחים את חזה האווז כאשר צד העור כלפי מטה. מטגנים כך במשך כשבע-שמונה דקות (ולא לפחד, אכן ניגר הרבה מאוד שומן). הופכים את החזה וממשיכים לטגן כארבע דקות נוספות. שוב הופכים לעוד דקה אחת על צד העור ומעבירים לקרש חיתוך. מניחים לחזות לנוח כחמש דקות לפני שפורסים. פורסים את החזות לפרוסות דקות ומניחים בצלחות הגשה בצורת מניפה.
בסיר קטן מחממים את החומץ והיין. כאשר מגיע לרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את יתר חומרי הרוטב (רוטב מנגו, סויה, חמאה), תוך כדי ערבוב רציף עד שהחמאה נמסה. מסירים מהאש.
יוצקים בעזרת כף מהרוטב על חזה האווז ומגישים מייד.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון