ראיתי את טיראן שלשום באודישנים במאסטר שף. הוא נגע לליבי, אבל במנה שהכין התאהבתי. brהייתי חייבת, אבל ממש חייבת להכין אותה מיד. כתבתי לבנוני, כי זה הכי קרוב לאוכל הדרוזי, ומה לעשות, אין קטגורית אוכל דרוזי באתר,.. brהכנתי עם טלה טחון גס. וגם שיניתי קצת את התבלינים. brהמנה במקור לא כשרה, כי מגישים אותה עם יוגורט. אבל אפשר לגמרי להחליף את היוגורט בטחינה חמצמצה. brהגשתי ליד כרובית מטוגנת. brאיזה בושם עולה מהתבשיל המוכן!
|
|
|
ראיתי את טיראן שלשום באודישנים במאסטר שף. הוא נגע לליבי, אבל במנה שהכין התאהבתי. brהייתי חייבת, אבל ממש חייבת להכין אותה מיד. כתבתי לבנוני, כי זה הכי קרוב לאוכל הדרוזי, ומה לעשות, אין קטגורית אוכל דרוזי באתר,.. brהכנתי עם טלה טחון גס. וגם שיניתי קצת את התבלינים. brהמנה במקור לא כשרה, כי מגישים אותה עם יוגורט. אבל אפשר לגמרי להחליף את היוגורט בטחינה חמצמצה. brהגשתי ליד כרובית מטוגנת. brאיזה בושם עולה מהתבשיל המוכן!
|
הוראות הכנה
מרכיבים
ק"ג בשר כבש/עוף חתוך לקוביות או טחון
3-4 כוסות מים
3 בצלים קצוצים
2.5 כוסות אורז יבש
2 שקיקי תה צ'אי מסאלה
כף בהרט
מעט הל
1 מקל קינמון
4 גרגירי פלפל אנגלי
3 כפיות מלח (או לפי הטעם)
¾ כוס שמן זית
חצי כוס צנוברים
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
יוגורט 4.5% שומן (ו/או טחינה חמצמצה)
אופן ההכנה
1. יוצקים את שמן הזית לסיר ומחממים.
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שנהיה שקוף.
3. מוסיפים את הבשר, מפוררים ומערבבים עד לקבל מידת עשייה מדיום.
4. מוסיפים את הבהרט וממשיכים לערבב.
5. חולטים את שני שקיקי התה בכוס מים כ-5 דקות, מוזגים לסיר ומערבבים. מוספים את האורז לסיר וממשיכים לערבב .
6. מוסיפים מים עד לכיסוי תכולת הסיר+ס"מ בגובה, מוסיפים את המלח ושאר התבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
7. כאשר האורז מבעבע יש להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל כ-20-25 דקות.
8. מפזרים את הצנוברים קלויים ואת תערובת הפטרוזיליה והכוסברה, ואוכלים עם יוגורט ו/או טחינה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון