ה מ נ ס ף הדרוזי פיתה דרוזית מוערמת אורז איטריות ובשר כבש טחון מטובל brוניחוכות הבהרט לוקחים חתיכת פיתה דרוזית ומתחילים לחפון כן כן בידים brמאכל דרוזי חגיגי ומפואר. הטעם מצדיק את הטרחה brאגב מי שמוזמן ע"י דרוזי לאכול מנסף מעשה ידי אישתו סימן שזוכה לכבוד רב
|
|
|
ה מ נ ס ף הדרוזי פיתה דרוזית מוערמת אורז איטריות ובשר כבש טחון מטובל brוניחוכות הבהרט לוקחים חתיכת פיתה דרוזית ומתחילים לחפון כן כן בידים brמאכל דרוזי חגיגי ומפואר. הטעם מצדיק את הטרחה brאגב מי שמוזמן ע"י דרוזי לאכול מנסף מעשה ידי אישתו סימן שזוכה לכבוד רב
|
הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים:
2 כוסות אורז פרסי קלאסי
150 גרם אטריות דקות
1 ק"ג בשר עגל או כבש טחון
1/4 כוס צנוברים
1 בצל גדול קצוץ
1/4 כוס שקדים פרוסים
3 כפות שמן תירס
תערובת תיבול "בהרט"
רצוי: פיתה עירקית גדולה וטרייה
3 כוסות מרק עוף
3 כפות מרגרינה
2 גזרים פרוסים
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
אופן הכנה:
1.בסיר, מטגנים את האטריות בשמן לצבע זהוב. מוסיפים
את האורז הפרסי ומטגנים עוד 2 דקות, תוך ערבוב.
2.מוסיפים מרק רותח, מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט
בהרט. מרתיחים שוב ומבשלים על אש נמוכה חמש דקות.
מכבים ומשאירים מכוסה.
3.מטגנים את הבשר הטחון והבצל במרגרינה, במחבת
גדולה על אש גבוהה . מתבלים במלח, פלפל שחור
ובהרט. מערבבים ומפוררים תוך טיגון כמו בהכנת
רוטב בולונז. מוסיפים גם את הגזר הפרוס. ומטגנים
עוד מעט.
הרכבת המנה
מניחים פיתה דרוזית (ניתן עיראקית) בתבנית.
משטחים עליה את האורז ועליו את הבשר הטחון.
מפזרים מעל את הצנוברים והשקדים. אופים 10 דקות
בתנור חם ומגישים.
בעונה, נהוג לקשט בגרגרי רימון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון