הוראות הכנה
מרכיבים
250 ג"ר גרגירי חומוס ספרדי
250 ג"ר טחינה לבנה מתוצרת "היונה" או " קראוון"
½ כפית מלח לימון או מיץ מ 2 לימונים
מלח לפי הטעם
מים לפי הצורך
*** הסוד טמון בטחינה הנכונה
1. ביצה קשה לסועד
רוטב למסבחה:
½ כוס מים
לימון סחוט או 1/4 כפית מלח לימון
כף פטרוזיליה קצוצה דק
1 פלפל חריף קצוץ דק מאוד או צילי גרוס
½ כפית חומץ
3 שיני שום כתושות
מלח
אופן ההכנה
משרים את גרגירי החומוס במים וכפית סודה לשתיה ללילה
מרתיחים את החומוס עם המים כשעה לערך או עד שהן נימוחים
ביד בקלות
מסננים (ומשאירים 1 כוס מהנוזל) מחצית מהגרגירים ומניחים להתקרר כשעה לערך
מכניסים את הגרגירים למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת עיסה
משחתית חלקה מוסיפים נוזלים מכוס המים מעת לעת מוסיפים את מלח הלימון
והטחינה מוסיפים אט, אט נוזלים עד לקבלת עיסה נוזלית כמו טחינה סמיכה
בקושי הרצוי טועמים מתקנים תיבול . אם יצא נוזלי מדי הוסיפו מעט
טחינה גולמית וערבבו ( זיכרו במקרר החומוס מתקשה מעט)
מעבירים לקערה את משחת החומוס וגרגירי החומוס ומערבבים היטב
מניחים בצלחת עמוקה מוסיפים שמן זית זורים פפריקה וכמון מוסיפים במרכז
ביצה קשה פרוסה וכף פטרוזיליה קצוצה.
ניתן, לא מומלץ, להוסיף כפית שום כתוש לתערובת
לאחסנה: להעביר לכלי איחסון שניתן לסגור ולמזוג מעל בנדיבות
שמן תירס ומעט שמן זית למניעת התחמצנות
מגיש:
מקור: חסוני ( התמונות של TickTack1 )
שתף את המתכון