הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות שעועית לבנה שהושרתה למשך הלילה במים
1/3 כוס טחינה
½ כפית כמון
שמן זית להגשה
לרוטב:
3 גבעולי פטרוזיליה
1 פלפל ירוק חריף
½ פלפל חריף אדום טרי, קצוץ
מיץ מלימון אחד
3 כפות שמן זית
קמצוץ מלח
½ כוס מים
אופן ההכנה
מבשלים את השעועית (שהושרתה לילה במים) בסיר מלא מים עד ריכוך מלא. מסננים (שומרים ½ כוס ממי הבישול) ומעבירים את השעועית לקערה, יוצקים את הטחינה , הכמון ו-½ כוס ממי הבשול ששמרנו , ומערבבים היטב.
הרוטב:
טוחנים את כל חמרי הרוטב במעבד מזון, מעבירים לצנצנת ושומרים בטמפרטורת החדר.
להגשה:
מחלקים את המסבחה ל-4 צלחות הגשה עמוקות, יוצקים מעל את הרוטב וכמות נדיבה של שמן זית.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון