חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מעדן בטטה - דולסה דה בטטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעדן בטטה - דולסה דה בטטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לרבעים
1 מקל וניל
1 כף סוכר
1 שקית אגר-אגר (להשיג בחנויות תבלינים)
1 ק"ג סוכר
1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבן או אוכמניות חצויות
להגשה:
גבינת גליל פרוסה דק
אופן ההכנה
1. מעבירים את הבטטות לסיר כבד ומכסים במים. חוצים את מקל הווניל ומוסיפים לסיר.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהבטטות רכות מספיק לעשיית מחית
2. מסננים ושומרים את מי הבישול. מרחיקים את מקל הווניל ומועכים למחית. מוסיפים מעט
ממי הבישול עד שמתקבלת מחית חלקה.
3. מנקים את הסיר הגדול וממיסים את כף הסוכר והאגר-אגר בחצי כוס מים. מבשלים על אש גבוהה במשך 10דקות תוך ערבוב מתמיד
4. מוסיפים לסיר עם האגר-אגר את מחית הבטטות. מוסיפים את הסוכר ומבשלים תוך ערבוב על אש בינונית במשך כ-20 דקות. העיסה צריכה לבעבע
5. מפזרים את השוקולד צ'יפס או האוכמניות בתחתית תבנית או תבניות אישיות מנייר אלומיניום. יוצקים את העיסה ומצננים בטמפרטורת החדר. אחרי שמתקרר מכניסים למקרר לשעתיים לפחות
6. להגשה: מפזרים על צלחת אישית פרוסות דקות של גבינת גליל. הופכים את התבנית האישית על הגבינה ומחלצים את הדולסה דה בטטה. אם משתמשים בתבנית גדולה, חותכים פרוסות או קוביות ומגישים הפוך,עם השוקולד צ'יפס או האוכמניות למעלה
7. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: מועצת הירקות
שתף את המתכון