הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים הדרושים
200 ג"ר לבבות עוף נקיים
200 ג"ר כבדי עוף חתוכים לרצועות
200 ג"ר רצועות חזה עוף
2 בצל קצוץ
2 שן שום קצוצה
1 כף צנוברים קלויים
4 כפות שמן זית לטיגון
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית כמון
קמצוץ קינמון
1כפית מחוקה מלח
לקוקוס טחינה
1 כוס קרם קוקוס
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 שן שום כתושה
מעט מלח
מיץ מחצי לימון
לעיטור ולטעם
1 כף שמן זית
6 עגבניות שרי מחורצות
6 עלי רוזמרין
1/2 שן שום פרוסה
לקישוט 3 עלי בצל ירוק קצוץ דק
אופן ההכנה
למעורב
1. במחבת טפלון עם 2 כפות השמן זית קולים את הצנוברים כדקה ומעבירים לקערה בצד
2. באותה מחבת עם השמן הנותר מטגנים את הבצל עד שקיפות
3. מוסיפים את רצועות העוף ואת הלבבות ומטגנים כ 3 דקות, ומוסיפים את רצועות הכבד עם התבלינים תוך ערבוב עד מידת עשיה רצוייה לא יותר מ 2 דקות ומעבירים לקערה עם הצנוברים.
לעיטור ולטעם
3. לאותה מחבת מוסיפים כף שמן זית ואת עגבניות השרי המחורצות ומטגנים עד התרככות
מוסיפים את עלי הרוזמרין ודקה נוספת מוסיפים את השום לעוד חצי דקה.
לקוקוס טחינה
לקערה מכיניסים את כל החומרים ומערבבים היטב ובנמרצות עד סמיכות דקה יצא דק מדי הוסיפו מעט טחינה יצא עבה הוסיפו מעט מאוד מים וערבבו שוב
לבנית המנה
באם יש כלים חמיני אש - במרכז הצלחת עורמים מצד לצד בצורה אורכית את המעורב
ומשני צידיו מוזגים מהקוקוס טחינה בנדיבות מעל מסדרים 3 עגבניות שרי וכן חלק מהרוטב שלהן
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ל 5 דקות מוציאים ובוזקים מעל בצל ירוק
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון