הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 חבילות מרגרינה לאפיה
1 כוס שמן
½ כוס מי ורדים (תמצית)
½ כוס מים
3 כפות סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1 ק"ג קמח
למילוי:
1 חבילה ממרח תמרים
100 גרם אגוזי פקאן שבורים גס
1/4 חבילה מרגרינה
מעט אבקת קינמון
מעט אבקת ציפורן
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפיה ל-180 מעלות צלסיוס (במצב טורבו).
לשים בצק מכל חומרי הבצק
מכינים תערובת של חמרי המילוי - חוץ מהאגוזים.
מכינים כדורים מן הבצק בקוטר של כ-3 ס"מ , בכל כדור יוצרים שקע למלוי בעזרת האצבע , מכניסים כמות מתערובת המלוי , מוסיפים אגוז שבור, וסוגרים ביד לכדור.
מסדרים בתבנית אפיה עם רווחים לתפיחה ואופים עד קבלת גוון צהוב בהיר (לא לאפות יותר מזה). להוציא מהתנור ולפזר אבקת סוכר.
לשמור בצנצנת סגורה לאחר הקרור.
גירסה שניה : אפשר לרדד את הבצק לעלה מלבני, למרוח את המלוי ולגלגל לגליל.
אחרי האפיה לחתוך לקטעים (כ- 5 ס"מ) ולפזר אבקת סוכר כנ"ל.
מגיש:
מקור: מזל רז
שתף את המתכון