הוראות הכנה
מרכיבים
125 גרם תמרים מיובשים ורכים ללא גרעינים.
2.25 כוס קמח.
כפית שטוחה אבקת אפיה.
100 גרם מרגרינה.
0.25 כוס שמן.
כף מי ורדים/כפית וניל.
0.25 כוס מים חמים.
אופן ההכנה
לערבב את הקמח עם אבקת אפיה.
לצקת את המים החמים על המרגרינה ולערבב במהירות עד שתימס המרגרינה ותהפוך לעיסה אחידה.
להוסיף שמן ומי ורדים (או וניל).
ליצור גומה בתוך הקמח המנופה ולצקת לתוכה את תערובת המרגרינה הנ"ל, לערבב עד קבלת בצק פריך ורך.
לחלק את הבצק ל-16 כדורים.
לעשות חור עם האצבע, למלא בתמרים ולסגור.
לגלגל את הכדור ולפחוס מעט.
לשים קישוט יש לצבוט את שכבתם העליונה של הכדורים במזלג.
לאפות בחום בינוני כ-20-30 דקות.
להוציא ולזרות אבקת סוכר.
לאחר שהמעמול יתקרר יש לזרות אבקת סוכר.
מגיש:
מקור: אמא
שתף את המתכון