הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1/3 3 כוסות קמח
2 כפות סוכר
250 גרם חמאה
1 כף מי ורדים או מי פריחת תפוזים
1 כף חלב או ככל הדרוש (לי לקח 4 כפות)
אבקת סוכר לזרייה
למלית האגוזים:
1/2 1 כוסות (200 גרם) אגוזי מלך או פיסטוקים, קצוצים דק
6-4 כפות סוכר
1 כפית קינמון טחון (רק אם משתמשים באגוזי מלך)
2 כפות מי ורדים או מי פריחת תפוזים
למלית התמרים:
300 גרם תמרים מיובשים, מגולענים, רצוי רכים
6-4 כפות מים או כדרוש
אופן ההכנה
1. להכנת הבצק: מערבבים את הקמח עם הסוכר, מוסיפים את החמאה ומשפשפים בכפות הידיים לתערובת פירורית (ניתן לעשות זאת במעבד מזון ולהעביר לקערה). מוסיפים את מי הפרחים ודי חלב לקבלת בצק רך הנאסף לכדור.
2. להכנת מלית האגוזים: מערבבים יחד את כל החומרים. למלית התמרים: מעבדים את התמרים במעבד מזון עם די מים לקבלת עיסה רכה.
3. נוטלים מהבצק גושים בגודל אגוז מלך. עושים בכל גוש גומה בעזרת האגודל. מרחיבים את הגומה, מסובבים ומהדקים את הבצק אל כף היד, עד לקבלת "סיר" קטן שדופנותיו דקות למדי; אם הן נקרעות, קל להדביקן. ממלאים את הגומה כדי שלושה רבעים מגובהה באחת המליות, ומקרבים את הדפנות לאטום את המלית במעין "כדור" בצק. משטחים את הכדור ומניחים בתבנית אפייה, כשהתפר כלפי מטה והצד החלק כלפי מעלה. צובטים את פני העוגיה במלקחיים משוננים או דוקרים במזלג.
4. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס) ואופים 20-30 דקות ולא יותר. אין מניחים לעוגיות להשחים. בתום האפייה העוגיות יהיו רכות מאוד ובהירות, אבל הן יתקשו ברגע שיצטננו. מוציאים מהתבנית רק אחרי שהצטננו והתקשו, ומאבקים באבקת סוכר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון