חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מעמול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מומלץ להכין מנה כפולה, כי זה נעלם מהר...
מעמול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מומלץ להכין מנה כפולה, כי זה נעלם מהר...
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1/3 3 כוסות קמח
2 כפות סוכר
250 גרם חמאה
1 כף מי ורדים או מי פריחת תפוזים
1 כף חלב או ככל הדרוש (לי לקח 4 כפות)
אבקת סוכר לזרייה
למלית האגוזים:
1/2 1 כוסות (200 גרם) אגוזי מלך או פיסטוקים, קצוצים דק
6-4 כפות סוכר
1 כפית קינמון טחון (רק אם משתמשים באגוזי מלך)
2 כפות מי ורדים או מי פריחת תפוזים
למלית התמרים:
300 גרם תמרים מיובשים, מגולענים, רצוי רכים
6-4 כפות מים או כדרוש
אופן ההכנה
1. להכנת הבצק: מערבבים את הקמח עם הסוכר, מוסיפים את החמאה ומשפשפים בכפות הידיים לתערובת פירורית (ניתן לעשות זאת במעבד מזון ולהעביר לקערה). מוסיפים את מי הפרחים ודי חלב לקבלת בצק רך הנאסף לכדור.
2. להכנת מלית האגוזים: מערבבים יחד את כל החומרים. למלית התמרים: מעבדים את התמרים במעבד מזון עם די מים לקבלת עיסה רכה.
3. נוטלים מהבצק גושים בגודל אגוז מלך. עושים בכל גוש גומה בעזרת האגודל. מרחיבים את הגומה, מסובבים ומהדקים את הבצק אל כף היד, עד לקבלת "סיר" קטן שדופנותיו דקות למדי; אם הן נקרעות, קל להדביקן. ממלאים את הגומה כדי שלושה רבעים מגובהה באחת המליות, ומקרבים את הדפנות לאטום את המלית במעין "כדור" בצק. משטחים את הכדור ומניחים בתבנית אפייה, כשהתפר כלפי מטה והצד החלק כלפי מעלה. צובטים את פני העוגיה במלקחיים משוננים או דוקרים במזלג.
4. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס) ואופים 20-30 דקות ולא יותר. אין מניחים לעוגיות להשחים. בתום האפייה העוגיות יהיו רכות מאוד ובהירות, אבל הן יתקשו ברגע שיצטננו. מוציאים מהתבנית רק אחרי שהצטננו והתקשו, ומאבקים באבקת סוכר.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון