השבוע היינו אצל צ'צו בשוק בנתניה. אוכל טריפוליטאי מעולה. המפרום שלהם הכי טעים שאכלתי עד היום, והמתכון הזה הוא ממש שחזור של המנה. המנה מתאימה לכ-20 סועדים. לסעודה משפחתית יש להשתמש בכחצי מהכמות. br brהמנה דורשת לא מעט עבודה, אך הטעם, שווה כל שניה של מאמץ. שיניתי טיפה מהמתכון של מאקונט, כדי להגיע לטעם והצורה. וזה זה! br
|
|
השבוע היינו אצל צ'צו בשוק בנתניה. אוכל טריפוליטאי מעולה. המפרום שלהם הכי טעים שאכלתי עד היום, והמתכון הזה הוא ממש שחזור של המנה. המנה מתאימה לכ-20 סועדים. לסעודה משפחתית יש להשתמש בכחצי מהכמות. br brהמנה דורשת לא מעט עבודה, אך הטעם, שווה כל שניה של מאמץ. שיניתי טיפה מהמתכון של מאקונט, כדי להגיע לטעם והצורה. וזה זה! br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
לירקות הממולאים:
6 תפוחי אדמה בגודל בינוני-גדול חתוכים לפרוסות כמו סנדוויץ'
3-4 חצילים פרוסים כמו סנדוויץ
לתערובת הבשר:
1 קילוגרם בשר טחון
2 ביצים
1 חבילת פטרוזיליה
2 בצלים מגורדים
2-3 שיני שום
מעט קינמון
מלח
פלפל שחור
מעט בהרט
פירורי לחם או קמח מצה (במידת הצורך)
לציפוי:
3 ביצים
1 רסק עגבניות קטן
מלח
פלפל שחור
3-4 כפות קמח
לרוטב:
3 קופסאות רסק עגבניות קטן
3-4 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
2 כפיות קינמון לפחות
3-4 כפות סוכר
1/3-1/2 חבילת כוסברה קצוצה
1 ליטר מים רותחים
מעט כמון
כפית וחצי קימל שלם
תוספות לסידור הסיר:
מעט שמן
2 בצלים מגורדים
8-9 עגבניות תמר גדולות חתוכות לקוביות בינוניות , או קופסא גדולה של קוביות עגבניות.
קוביות תפוחי אדמה
מעט קוביות דלעת וחציל
5-6 גבעולי סלרי (עם העלים)
אופן ההכנה
הכנה מוקדמת:
1. פורסים תפוחי אדמה/חצילים לפרוסות בעובי של כ 2-3 ס"מ. בכל פרוסה עושים חתך באמצע לאורך, כמעט עד הסוף, כך שיישאר עדיין מחובר בקצה (מעין סנדביץ').
2. ממליחים את הפרוסות ומניחים שעתיים במסננת לריכוך .
למילוי:
3. במעבד מזון, שמים את כל מרכיבי התיבול לקציצות, (הכל פרט לבשר ולקמח המצה) ומעבדים עם להב מתכת עד ליצירת עיסה.
4. מוסיפים את עיסת התיבול לבשר בהדרגה ולשים בידיים היטב. (במידה והתערובת רטובה מדי, מוסיפים מעט קמח מצה או פרורי לחם).
5. לוקחים מעט מתערובת הבשר ומגלגלים ביד לקציצה עגולה (בגודל טיפה יותר גדול מפינג פונג). את ה"קציצה" מכניסים למרכז של פרוסות תפוחי האדמה/חצילים אותם חתכנו ומנקים את דפנות הירק משאריות בשר (זה צריך להיראות כמו פה פתוח ממולא בבשר).כנ"ל עם החצילים ? ליצור "סנדביצים". כך ממשיכים עם כל תערובת הבשר ופרוסות הירקות. את יתרת הבשר ניתן להכין כקציצות.
לציפוי הממולאים:
6. טורפים היטב את הביצים יחד עם רסק העגבניות והקמח לבלילה אחידה וממליחים.
7. מחממים מחבת עם שמן עמוק.
8. טובלים את הממולאים בתערובת הביצה ומטגנים (כשהשמן חם) במשך 2-3 דקות מכל מצד עד שכולו מזהיב ומוציאים לנייר סופג.
שמרו את השמן, אנו נזדקק לו בהמשך.
להכנת הרוטב:
9. בסיר בינוני(זה לא סיר הבישול של המפרום, אלא סיר נפרד) מחממים כ 3/4 כוס משמן הטיגון של המפרום.
10. מטגנים בו את השום יחד עם 3 קופסאות רסק עגבניות קטן, מלח, פלפל שחור, ו 2-3 כפיות קינמון, וכפית וחצי קימל שלם.
11. מערבבים היטב עד שהשמן נמהל ברסק ומוסיפים את שאר התבלינים.
12. לאחר מכן, מוסיפים בהדרגה ליטר מים רותחים, מביאים לרתיחה ומבשלים מספר דקות.
להרכבת הסיר:
13. בסיר גדול ורחב מטגנים את הבצל עד להזהבה.
14. מוסיפים את העגבניות, מתבלים בפלפל, מלח ומעט סוכר ומבשלים עוד מספר דקות.
15. מעל, מפזרים את קוביות הדלעת ותפוחי האדמה ומעליהם את החציל (במידה ויש). רצוי לשמור כמה קוביות מהירקות על מנת לשים גם מעל המפרום לאסתטיות הסיר.בין השכבות ממליחים ומפלפלים מעט.
16. מסדרים את המפרום בסיר.
17. כעת, שופכים בזהירות ובאיטיות את כל הרוטב שהכנו על הקציצות שבתוך הסיר. (במידה וצריך, מוסיפים מעט מים רותחים שיכסו מעט את הקציצות).
18. מפזרים מעל את עלי הסלרי.
19. מביאים לרתיחה טובה, מכסים חלקית וממשיכים לבשל על אש נמוכה (כך שיבעבע כל הזמן).
20. מבשלים למשך כ-3 שעות (מומלץ לבשל על תחתית מבודדת מהגז למניעת שריפת התחתית, רצוי כמובן על פתיליה). חשוב לשמור על הנוזלים בסיר.
21. מוודאים שהתיבול נכון ובטעם הרצוי.
22. רבע שעה לפני סוף הבישול אפשר להוסיף מעל עלי כוסברה שלמים או קצוצים.
מומלץ בחום להגיש עם קוסקוס או אורז לבן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון