הוראות הכנה
מרכיבים
5 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
1 כפית גדושה מלח
למלית:
500 גרם בשר בקר, טחון
250 גרם חזה עוף, טחון
4 בצלים גדולים מגוררים בפומפייה דקה
1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ היטב
3 ביצים
1 כפית אבקת מרק עוף
1/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות פירורי לחם
לציפוי:
1/2 1 כוסות קמח
3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית רסק עגבניות
לטיגון:
שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
1 בצל גדול, פרוס דק
1 תפוח אדמה גדול, קלוף ופרוס דק
1 גזר, קלוף ופרוס דק
1 כף רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן
1/2 2 כוסות מים
אופן ההכנה
1.חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 2 ס"מ, אך משאירים כל שתי פרוסות מחוברות בבסיסן. שמים בקערה, מכסים במים, מוסיפים את המלח ומשהים 8 דקות. מסננים.
2.המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית היטב. ממלאים את החלל שבין כל שתי פרוסות תפוח אדמה בכמות נכבדה מהמלית.
3.הציפוי: מקמחים היטב את תפוחי האדמה הממולאים מכל הצדדים ומהדקים את הקמח למלית. טורפים את הביצים עם מעט מלח ורסק עגבניות, וטובלים את תפוחי האדמה בזהירות בבלילת הביצים.
4.הטיגון: מחממים את השמן ומטגנים את תפוחי האדמה עד להזהבה.
5.הרוטב: מסדרים בסיר בישול גדול ושטוח את פרוסות הבצל, תפוח האדמה והגזר לסירוגין. מערבבים בקערית את רסק העגבניות, מסדרים את תפוחי האדמה המטוגנים מלמעלה, מוסיפים את המים כך שיכסו אותם כמעט לגמרי ומביאים לרתיחה. מבשלים חצי שעה על להבה בינונית ועוד חצי שעה על להבה נמוכה, עד שרוב הרוטב נספג בתבשיל. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון