חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מפרום-תפו"א ממולא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מפרום-תפו"א ממולא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
5 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
1 כפית גדושה מלח
למלית:
500 גרם בשר בקר, טחון
250 גרם חזה עוף, טחון
4 בצלים גדולים מגוררים בפומפייה דקה
1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ היטב
3 ביצים
1 כפית אבקת מרק עוף
1/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות פירורי לחם
לציפוי:
1/2 1 כוסות קמח
3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית רסק עגבניות
לטיגון:
שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
1 בצל גדול, פרוס דק
1 תפוח אדמה גדול, קלוף ופרוס דק
1 גזר, קלוף ופרוס דק
1 כף רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן
1/2 2 כוסות מים
אופן ההכנה
1.חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 2 ס"מ, אך משאירים כל שתי פרוסות מחוברות בבסיסן. שמים בקערה, מכסים במים, מוסיפים את המלח ומשהים 8 דקות. מסננים.
2.המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית היטב. ממלאים את החלל שבין כל שתי פרוסות תפוח אדמה בכמות נכבדה מהמלית.
3.הציפוי: מקמחים היטב את תפוחי האדמה הממולאים מכל הצדדים ומהדקים את הקמח למלית. טורפים את הביצים עם מעט מלח ורסק עגבניות, וטובלים את תפוחי האדמה בזהירות בבלילת הביצים.
4.הטיגון: מחממים את השמן ומטגנים את תפוחי האדמה עד להזהבה.
5.הרוטב: מסדרים בסיר בישול גדול ושטוח את פרוסות הבצל, תפוח האדמה והגזר לסירוגין. מערבבים בקערית את רסק העגבניות, מסדרים את תפוחי האדמה המטוגנים מלמעלה, מוסיפים את המים כך שיכסו אותם כמעט לגמרי ומביאים לרתיחה. מבשלים חצי שעה על להבה בינונית ועוד חצי שעה על להבה נמוכה, עד שרוב הרוטב נספג בתבשיל. מגישים חם.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון