בבסיס המפרום הוא טריפוליטאי. מעט שינוי ושדרוג במפרום והטעם נפלא שבעתיים. די הרבה עבודה, אבל שווה כל מאמץ וכל ביס. על מנת להתחיל את הבישול, יש להכין פרוסות של תפוחי-אדמה שמחוברות בקצה. משהו כמו דמות של פה. השיטה היא לחתוך תפוח אדמה לשתיים באורכו. כל חצי, לעשות בו חתך לא עד הסוף. עד מילוי התפוחי האדמה רצוי להשרות את פרוסות התפוחי האדמה בקערה עם מים על מנת לרכך אותם מעט.
|
|
בבסיס המפרום הוא טריפוליטאי. מעט שינוי ושדרוג במפרום והטעם נפלא שבעתיים. די הרבה עבודה, אבל שווה כל מאמץ וכל ביס. על מנת להתחיל את הבישול, יש להכין פרוסות של תפוחי-אדמה שמחוברות בקצה. משהו כמו דמות של פה. השיטה היא לחתוך תפוח אדמה לשתיים באורכו. כל חצי, לעשות בו חתך לא עד הסוף. עד מילוי התפוחי האדמה רצוי להשרות את פרוסות התפוחי האדמה בקערה עם מים על מנת לרכך אותם מעט.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1. ½ ק"ג בשר טחון
2. 8-10 פרוסות של תפוחי-אדמה (שהוכנו מראש) - אופן הכנתם רשומות בהקדמה
3. 2 פרוסות לחם מושרה במים (רק הלבן)
4. 2 תפוחי אדמה חתוכים לעיגולים (על מנת להניח בתור בסיס למפרום)
5. 2 גזרים חתוכים לפרוסות (לבסיס המפרום)
6. 1 בצל אחד פרוס (לבסיס המפרום)
7. 5 ביצים לטיגון המפרום
8. 4 קופסאות של רסק עגבניות קטנות או 2 קופסאות גדולות
9. קמח לטיגון המפרום
10.מלח, פלפל לבן, קנמון ופפריקה אדומה
אופן ההכנה
להכנת מילוי המפרום:
1. מכינים תערובת של בשר, הלחם (סחוט מהמים), הפטרוזיליה, ביצה אחת והתבלינים לתערובת מגובשת ואחידה.
2. יוצרים מעין קציצה מהודקת וממלאים בה את פרוסות התפוח-האדמה.
3. מכינים תערובת מהביצים, אחד רסק עגבניות קטן והתבלינים (לא כולל הקנמון).
4. לטבול את המפרום בביצים ולאחר מכן בקמח ולטגן מכל הכיוונים (רצוי בשמן עמוק).
5. בסיום הטיגון להניח על נייר סופג על מנת לספוג את השמן המיותר.
6. בסיר רחב ועמוק מניחים את הירקות שמיועדים לבסיס המפרום: תפוח-האדמה, הגזר והבצל.
7. מעל מניחים את המפרום המטוגן מסודרים אחד ליד השני.
8. מכינים תערובת של שאר רסק העגבניות (שתי קופסאות קטנות), התבלינים, 4 כפות שמן וכוס מים להמסת הרסק ויוצקים על המפרום. מוסיפים מים עד לכיסוי המפרום ומרתיחים.
ממניכים את האש ומכסים את הסיר ומבשלים 30-40 דקות. בודקים מידי פעם את הסיר שלא יתייבשו המים לגמרי.
המפרום מוכן כשהרוטב הופך להיות סמיך וטעים לאכילה.
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: מעט שינוי אישי
שתף את המתכון