הוראות הכנה
מרכיבים
ירקות מכל הסוגים (תפוח אדמה, גזר, חציל ,כרובית וכו')
4 כרעיים של עוף
3 כוסות אורז
שמן
תבלינים
אופן ההכנה
לשטוף את הירקות ולחתוך אותם לפרוסות עבות לטגן בסיר
להוציא ולשים בצד לספיגת שמן
באותו שמן לטגן גם את עופות ולהוציא לשים בצד
לאחר מכן לנקות את תחתית הסיר מהשמן שנותר שהתחתית תשאר רטובה מעט
לפזר על תחתית הסיר מעט אורז ולסדר מעל את הירקות תחילה התפוח אדמה
לאחר מכן החצילים וכן להמשיך עד שכל הירקות נגמרים ומעל לשים את העוף המטוגן
לפזר את האורז על העוף להוסיף מים (לכל כוס אורז 2 כוסות מים ) לבשל על אש קטנה למשך
שעה (לבדוק אם האורז מבושל, לאחר מכן לנער מעט את הסיר על הגז , לקחת
מגש גדול יותר מקוטר הסיר להפוך את הסיר ולדפוק על הסיר להרים לאט לאט את הסיר על המגש מופיע אורז ז בצורת עוגה כאשר כל הירקות מלמעלה והטעם גן עדן
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון