הוראות הכנה
מרכיבים
½1 קילו שוק וירך טלה פרוסים לטבעות של 4 ס"מ או
8 -10 ירכעיים עוף
2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם בעובי 1 ס"מ מטוגנים
1 כרובית מחולקת לפרחים ומטוגנת
2-3 גזרים מגורדים עבה
5 בצלים גדולים פרוסים לטבעות דקות מטוגנים על אש קטנה עד השחמה
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור גרוס עבה
1 כף כורכום אדום
1 כפית קינמון
½ כף סומק
½ כף כמון
3 י"ח ציפורן
אופן ההכנה
1. סוגרים את הבשר או העוף בסיר גדול מאוד עם מעט שמן
ממליחים מעט ומפלפלים מעט
2. מוסיפים כחמש כוסות מים ומבשלים כ 30 דקות.
3. מורידים מהאש ומסננים את הבשר (את הציר שומרים בצד)
4. מחזירים את נתחי הבשר או העוף לסיר כשהעור מופנה לתחתית
5. מסדרים מעל את החציל המטוגן.
6. מפזרים את הבצל המטוגן
7. מפזרים מעל את האורז ויתרת התבלינים
8. יוצקים את ציר הבשר או העוף עד לכיסוי האורז
9. מניחים על הגז דיסקית פח ואת הסיר
10. מבשלים עד רתיחה בש גבוהה
11. מנמיכים את האש לאש קטנה ומבשלים עד שהאורז מוכן והנוזלים נעלמו
בערך שעה
12. מקררים כ 10 דקות עם מכסה לוקחים צלחת או מגש גדול יותר מהסיר מניחים על
פיתחו והופכים בהירות יוצא שלם מדהים ביופיו
מגיש:
מקור: פתחיה אבו צראר
שתף את המתכון