חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מקלובה בדואית מאכל הדגל ארוחה בסיר אחד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל הדגל אצל הבדואים מדהים ארוחה שלמה בסיר אחד ההשקעה כדאית
מקלובה בדואית מאכל הדגל ארוחה בסיר אחד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל הדגל אצל הבדואים מדהים ארוחה שלמה בסיר אחד ההשקעה כדאית
הוראות הכנה
מרכיבים
½1 קילו שוק וירך טלה פרוסים לטבעות של 4 ס"מ או
8 -10 ירכעיים עוף
2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם בעובי 1 ס"מ מטוגנים
1 כרובית מחולקת לפרחים ומטוגנת
2-3 גזרים מגורדים עבה
5 בצלים גדולים פרוסים לטבעות דקות מטוגנים על אש קטנה עד השחמה
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור גרוס עבה
1 כף כורכום אדום
1 כפית קינמון
½ כף סומק
½ כף כמון
3 י"ח ציפורן
אופן ההכנה
1. סוגרים את הבשר או העוף בסיר גדול מאוד עם מעט שמן
ממליחים מעט ומפלפלים מעט
2. מוסיפים כחמש כוסות מים ומבשלים כ 30 דקות.
3. מורידים מהאש ומסננים את הבשר (את הציר שומרים בצד)
4. מחזירים את נתחי הבשר או העוף לסיר כשהעור מופנה לתחתית
5. מסדרים מעל את החציל המטוגן.
6. מפזרים את הבצל המטוגן
7. מפזרים מעל את האורז ויתרת התבלינים
8. יוצקים את ציר הבשר או העוף עד לכיסוי האורז
9. מניחים על הגז דיסקית פח ואת הסיר
10. מבשלים עד רתיחה בש גבוהה
11. מנמיכים את האש לאש קטנה ומבשלים עד שהאורז מוכן והנוזלים נעלמו
בערך שעה
12. מקררים כ 10 דקות עם מכסה לוקחים צלחת או מגש גדול יותר מהסיר מניחים על
פיתחו והופכים בהירות יוצא שלם מדהים ביופיו
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: פתחיה אבו צראר
שתף את המתכון