הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים (8 מנות):
לבשר:
½ כוס שמן
3 בצלים גדולים, פרוסים דק
¼ 1 ק"ג בשר טלה (רצוי להשתמש בשוק) או בקר (שריר או צוואר) חתוך לקוביות
מלח, פלפל שחור
6-7 כוסות מרק עוף (אפשר מאבקה) או מים לתערובת התבלינים:
1 כף מלח
¾ כפית פלפל אנגלי טחון
½ כפית פלפל שחור טחון טרי
1 כפית הל טחון
1 כפית קינמון
מעט ציפורן טחון
1 כף בהרת (תערובת תבלינים עיראקית)
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה
1 כפית פפריקה מרוקאית חריפה
½ 1 כפיות כורכום
לאורז ולצנוברים:
½ 2 כוסות אורז פרסי
100 גרם צנוברים
לירקות:
שמן, לטיגון עמוק
3 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים בעובי ½ ס"מ
1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים
2 חצילים בקליפתם, פרוסים לרוחב
3 גזרים, חתוכים למקלונים
אופן ההכנה
הכנה:
1. הבשר: מחממים את השמן בסיר, מזהיבים את הבצלים ומוציאים מהסיר. מוסיפים לסיר חלק מקוביות הבשר. משחימים, מוציאים וממשיכים להשחים את כל הבשר, בכמה מחזורים. מחזירים לסיר את כל הבשר והבצל. מתבלים במלח ובפלפל, יוצקים את המרק (או המים) ומרתיחים. מבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי, עד שהבשר רך. מוציאים את הבשר מהרוטב ושומרים את הרוטב בנפרד.
2. תערובת התבלינים: מערבבים את כולם בקערה.
3. האורז: שורים אותו 20 דקות במים. מסננים, שוטפים, מסננים שוב ומעבירים לקערה. מוסיפים מחצית מתערובת התבלינים ומערבבים. מזהיבים את הצנוברים במחבת יבשה (ללא שומן) ומוסיפים לאורז.
4. הירקות: מחממים שמן לטיגון עמוק. ומטגנים בו כל ירק בנפרד, עד ההזהבה. סופגים את עודפי השמן במגבות נייר.
5. הרכבת המנה בסיר: משמנים היטב סיר גדול, ומרפדים את תחתיתו בתפוחי אדמה. מניחים עליהם את הבשר, אולם מותירים שוליים של 4 ס"מ מסביבו, ומסדרים בהם את הכרובית. כעת יוצרים שכבת גזר וחצילים, וזורים עליה את שארית התבלינים. מניחים מלמעלה את האורז ויוצקים עליו את רוטב הבשר, כך שיגיע לגובה חצי ס"מ מעל המרכיבים. אם צריך, אפשר להוסיף מים רותחים.
6. בישול המקלובה: מניחים את הסיר על הכיריים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות ללא מכסה. מכסים את הסיר במגבת ועליה מכסה. מעבירים ללהבה נמוכה מאוד ומבשלים 45 דקות. מסירים מהכיריים ומשהים עשר דקות.
7. ההגשה: מכינים מגש או צלחת גדולה. מסירים את המכסה והמגבת, מניחים על הסיר את הצלחת והופכים בזהירות (כמו עוגה). אפשר להגיש עם רוטב הפלפלים והסלט מימין.
רגע, ואיך מכינים מקלובה עם עוף?
כמו מקלובה עם בשר, אבל במקומו מוסיפים 6 כרעיים מעוף טרי ומבשלים, בסעיף 1, חצי שעה בלבד. ממשיכים כרגיל.
התוספות (ל-8 סועדים):
רוטב פלפלים חריף: קולים 1 פלפל אדום על להבת הכיריים עד השחרה, קולפים וקוצצים דק מאוד. מוסיפים 2 פלפלים חריפים קצוצים דק, 6 שיני שום כתושות, רבע כוס פטרוזיליה קצוצה דק, חצי כוס מיץ לימון טרי, שליש כוס שמן זית ורבע כפית מלח. מערבבים ומגישים עם המקלובה.
סלט עגבניות, כוסברה ונענע: חותכים 4-5 עגבניות בשלות אך מוצקות לקוביות קטנות מאוד וסוחטים בין כפות הידיים כדי להיפטר ממרבית המיץ והגרעינים. מעבירים לקערה, מוסיפים 6 שיני שום כתושות, 1 כוס כוסברה קצוצה דק, רבע כוס נענע קצוצה דק, 1 בצל סגול קצוץ דק מאוד, מלח לפי הטעם, רבע כוס מיץ לימון טרי וחצי כוס שמן זית, מערבבים ומגישים מיד.
מגיש:
מקור: בני סידא
שתף את המתכון