הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח לבן, מנופה
200 גרם (1.5 כוס) קמח שיפון, מנופה
800 גרם (3.5כוס ) מים
60 גרם (6 כפות) טריים או 3 כפות שמרים יבשים
1 מלח
1 כוס עגבניות מיובשות
1/2 כוס גרעיני חמניה כלופות
2 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
2 כפות קמח דורום, מנופה
400 גרם גבינה צהובה, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
ביצה טרופה
שומשום לקישוש
אופן ההכנה
1.מערבבים את העגבניות המיובשות, גרעיני החמניה, הפלפל בקערה עם השום, קוביות הגבינה וקמח הדורום.
2.יוצקים את המים לקערת הלישה של המיקסר הביתי ומפוררים לתוכם את השמרים. מוסיפים, לפי הסדר, את שני סוגי הקמח ואת המלח.
3.בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה כשתי דקות, מגבירים למהירות בינונית ולשים
עוד 6 דקות לקבלת בצק גמיש ומעט רך.
4.מנמיכים למהירות נמוכה, מוסיפים את תערובת העגבניות המיובשות בדיוק עוד דקה - עד שרוב העגבניות נבלעו בבצק. חשוב לא לערבב יותר מדי. מוציאים את הבצק, ומניחים אותו על משטח עבודה מקומח קלות. לשים כדקה ומגלגלים לכדור.
5.מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 30 דקות או עד שהבצק כמעט הכפיל את נפחו.
6.מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, ומשטחים אותו בעזרת כף היד לצורת מלבן. חותכים את הבצק בעזרת קלף או סכין ל-15 רצועות ארוכות ושוות.
מגלגלים כל רצועת בצק לגליל באורך 25 ס"מ.
7.מניחים את המקלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-40 דקות נוספות.
מורחים את גלילי הבצק בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום או פרג
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות.
8.אופים כ-15 דקות, עד שהמקלות זהובים והגבינה מותכת.
מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
9 את מקלות הזיתים המוכנים (אם ישארו) ניתן לאכסן גם בהקפאה עד לשימוש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון