חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מקלוני (קעק)בצק גבינה בתערובת תבלינים ועגבניות מיובשות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מקלוני (קעק)בצק גבינה בתערובת תבלינים ועגבניות מיובשות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח לבן, מנופה
200 גרם (1.5 כוס) קמח שיפון, מנופה
800 גרם (3.5כוס ) מים
60 גרם (6 כפות) טריים או 3 כפות שמרים יבשים
1 מלח
1 כוס עגבניות מיובשות
1/2 כוס גרעיני חמניה כלופות
2 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
2 כפות קמח דורום, מנופה
400 גרם גבינה צהובה, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
ביצה טרופה
שומשום לקישוש
אופן ההכנה
1.מערבבים את העגבניות המיובשות, גרעיני החמניה, הפלפל בקערה עם השום, קוביות הגבינה וקמח הדורום.
2.יוצקים את המים לקערת הלישה של המיקסר הביתי ומפוררים לתוכם את השמרים. מוסיפים, לפי הסדר, את שני סוגי הקמח ואת המלח.
3.בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה כשתי דקות, מגבירים למהירות בינונית ולשים
עוד 6 דקות לקבלת בצק גמיש ומעט רך.
4.מנמיכים למהירות נמוכה, מוסיפים את תערובת העגבניות המיובשות בדיוק עוד דקה - עד שרוב העגבניות נבלעו בבצק. חשוב לא לערבב יותר מדי. מוציאים את הבצק, ומניחים אותו על משטח עבודה מקומח קלות. לשים כדקה ומגלגלים לכדור.
5.מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 30 דקות או עד שהבצק כמעט הכפיל את נפחו.
6.מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, ומשטחים אותו בעזרת כף היד לצורת מלבן. חותכים את הבצק בעזרת קלף או סכין ל-15 רצועות ארוכות ושוות.
מגלגלים כל רצועת בצק לגליל באורך 25 ס"מ.
7.מניחים את המקלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-40 דקות נוספות.
מורחים את גלילי הבצק בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום או פרג
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות.
8.אופים כ-15 דקות, עד שהמקלות זהובים והגבינה מותכת.
מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
9 את מקלות הזיתים המוכנים (אם ישארו) ניתן לאכסן גם בהקפאה עד לשימוש.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון