הוראות הכנה
מרכיבים
- 1 וחצי כוסות קמח
- 100 ג"ר גבינה צהובה מגוררת
- 150 ג"ר גבינת פרמזן מגוררת
- 100 ג"ר גבינת קשקבל מגוררת
- 2 כפות שומשום
- 1 כפית טימין מיובש
- עשבי תיבול מיובשים (ניתן לבחור את התבלינים לפי טעם אישי)
- מלח ופלפל שחור גרוס
- ¼ כפית צ'ילי טחון
- 200 ג"ר חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 4 כפות חלב קר
לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום, פרג, קצח ומלח גס
אופן ההכנה
- מכניסים למעבד מזון את הקמח, גבינות, שומשום, עשבי התיבול, הטימין, פלפל ומלח והצ'ילי. מעבדים לתערובת דקה.
- מוסיפים את החמאה ומבליעים לתערובת.
- מוסיפים את החלב עד שמקבלים כדור בצק אחיד.
- מכניסים למקרר למשך שעה.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג.
- מכל כדור יוצרים גליל באורך כ-5 ס"מ ומניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. (ממשיכים עם כל הכדורים).
- על המקלות מורחים ביצה טרופה. מעל הביצה אפשר לפזר שומשום או פרג או קצח והכי טעים זה מלח גס.
- מכניסים את המקלונים למקרר למשך כ-20 דקות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 20-30 דקות עד להזהבה.
בתאבון והרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: חברה טובה
שתף את המתכון