הוראות הכנה
מרכיבים
½3 כוסות קמח לבן (500 גרם)
2 כפיות סוכר
½1 כפיות מלח
50 גרם מרגרינה (או חמאה), חתוכה לקוביות
1/3 כוס שמן (80 מ"ל)
2 ביצים
½ כוס מים (125 מ"ל)
לציפוי:
חלבון ביצה, טרוף
מעט שומשום, או פרג, או קימל, או קצח
אופן ההכנה
1. שמים את הקמח, הסוכר והמלח במעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים את המרגרינה ומעבדים כדקה-שתיים לתערובת פירורית.
2. מוסיפים את השמן, הביצים והמים וממשיכים לעבד עוד כדקה-שתיים לבצק רך.
3. בשלב הזה אפשר לשמור את הבצק במקרר עטוף בניילון, או להכין מיד את המקלות:
4. יוצרים מהבצק חבלים בעובי 1 ס"מ על משטח מקומח קלות. אם הבצק מאוד דביק, מטפלים בו בידיים מקומחות.
5. חותכים את החבלים למקטעים באורך כ-8-10 ס"מ ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מברישים את המקלות בחלבון וזורים מעט שומשום (או ציפוי אחר).
7. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה 190°c, כ-20 דקות, עד שהמקלות משחימים קלות.
8. מאחסנים בכלי אטום לאחר צינון מלא.
גיוון: אפשר להכין מקלות בטעם פיקנטי אם מוסיפים לבצק כף עשבי תיבול יבשים לפי הטעם, או כפית פפריקה חריפה או כמון, קימל, אניס וכדומה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון