הוראות הכנה
מרכיבים
המרינדה מיועדת לכמות של בין 750 גרם ל- 1 ק"ג חזה עוף פרוס לנתחי שניצלים
למרינדה:
1 ביצה
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון
קליפה מגורדת מלימון אחד
מיץ מ- ½ לימון בגודל קטן עד בינוני
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס
מלח לפי הטעם
1 כף מים
אופן ההכנה
את כל מרכיבי המרינדה טורפים יחד בתוך קערה עמוקה, מוסיפים את נתחי חזה העוף ומערבבים היטב כך שכל הנתחים יהיו מצופים במרינדה מכסים את הקערה ומשהים במקרר למינימום עד שעתיים מקסימום ללילה (רצוי).
את נתחי חזה העוף ניתן אח"כ להכין במספר אופנים:
1. לצפות אותם בפירורי לחם מתובלים או בפירורי קורנפלקס לא ממותק או בפירורי ביגלה טחונים גס או בפירורי ביסלי גריל גרוסים גס ולטגן כמו שניצלים.
2. לצלות אותם כמו שהם על מנגל או על "פלנצ'ה" (תבנית גריל גז).
3. להקפיץ אותם בווק עם מעט שמן ולהגיש ליד אורז לבן או אורז תאילנדי מטוגן.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון