הוראות הכנה
מרכיבים
250 מ"ל מים
325 גרם סוכר
10 גרם פקטין (לקנות בחנויות לצורכי אפייה)
עלים מוורד אחד טרי או 5 פקעות ורדים מיובשות
½ מקל וניל, חצוי לאורכו
50 גרם גלוקוז (לקנות בחנויות לצורכי אפייה)
1 כפית מי ורדים או תמצית ורדים (לפי הטעם)
כמה טיפות צבע מאכל אדום
אופן ההכנה
שמים את המים בסיר. מערבבים בקערית חלק מהסוכר ואת הפקטין ומוסיפים לסיר. קוצצים את עלי הוורד הטריים או מפוררים את הפקעות המיובשות ומוסיפים לסיר. מגרדים את הגרגירים מתוך מקל הווניל לתוך הסיר. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הגלוקוז ומבשלים תוך טריפה עד שהוא נמס. מביאים שוב לרתיחה, מוסיפים עוד סוכר ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את יתרת סוכר. שמים בסיר מדחום לסוכר ומבשלים עד שהמסה מגיעה לטמפרטורה של 110 מעלות. מסירים מהאש. מערבבים בקערית את התמצית או מי הוורדים וכמה טיפות צבע מאכל, מוסיפים לסיר ומערבבים כך שהמסה מקבלת צבע ורוד עדין. משמנים תבנית 20X20 מצמידים נייר אפיה (למקצועניםמניחים גיליון סילפת (משטח אפייה מסיליקון) בתבנית, ועליו מסגרת של תבנית). יוצקים את המסה לתוך התבנית ומניחים ל 24 שעות בחוץ. למחרת משחררים את המרמלדה מהתבנית וזורים עליה מעט סוכר. חותכים לקוביות, וטובלים שוב בסוכר.
מגיש:
מקור: השף חיים כהן
שתף את המתכון