חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרמלדה (pate de fruits) בטעם ורדים מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרמלדה (pate de fruits) של ורדים
מרמלדה (pate de fruits) בטעם ורדים מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרמלדה (pate de fruits) של ורדים
הוראות הכנה
מרכיבים
250 מ"ל מים
325 גרם סוכר
10 גרם פקטין (לקנות בחנויות לצורכי אפייה)
עלים מוורד אחד טרי או 5 פקעות ורדים מיובשות
½ מקל וניל, חצוי לאורכו
50 גרם גלוקוז (לקנות בחנויות לצורכי אפייה)
1 כפית מי ורדים או תמצית ורדים (לפי הטעם)
כמה טיפות צבע מאכל אדום
אופן ההכנה
שמים את המים בסיר. מערבבים בקערית חלק מהסוכר ואת הפקטין ומוסיפים לסיר. קוצצים את עלי הוורד הטריים או מפוררים את הפקעות המיובשות ומוסיפים לסיר. מגרדים את הגרגירים מתוך מקל הווניל לתוך הסיר. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הגלוקוז ומבשלים תוך טריפה עד שהוא נמס. מביאים שוב לרתיחה, מוסיפים עוד סוכר ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את יתרת סוכר. שמים בסיר מדחום לסוכר ומבשלים עד שהמסה מגיעה לטמפרטורה של 110 מעלות. מסירים מהאש. מערבבים בקערית את התמצית או מי הוורדים וכמה טיפות צבע מאכל, מוסיפים לסיר ומערבבים כך שהמסה מקבלת צבע ורוד עדין. משמנים תבנית 20X20 מצמידים נייר אפיה (למקצועניםמניחים גיליון סילפת (משטח אפייה מסיליקון) בתבנית, ועליו מסגרת של תבנית). יוצקים את המסה לתוך התבנית ומניחים ל – 24 שעות בחוץ. למחרת משחררים את המרמלדה מהתבנית וזורים עליה מעט סוכר. חותכים לקוביות, וטובלים שוב בסוכר.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: השף חיים כהן
שתף את המתכון