הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 1 ק"ג תות
600 גרם סוכר
שמן לשימון התבנית
מעט סוכר לזרייה
אופן ההכנה
1. שוטפים את התותים ומסלקים את העוקצים. מעבדים אותם בממחה למחית חלקה ומעבירים לסיר.
2. מבשלים את התערובת על אש בינונית עד שהכמות פוחתת בחצי בערך. מוציאים מהסיר ומודדים: צריכה להתקבל כמות של 750 מ"ל.
3. מחזירים את המחית לסיר ומוסיפים את הסוכר. מבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה תכופה, עד שהתערובת סמיכה מאוד, נפרדת מדפנות הסיר בזמן הבחישה ו"מתפרצת" תוך כדי ביעבוע.
4. משמנים תבנית בגודל 30X20 ס"מ לערך. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים. מצננים.
5. אם הממתק נראה רך מדי, אפשר ליבשו אחרי הצינון בתנור שכוון לחום נמוך מאוד (עד 60 מעלות) במשך מספר שעות.
6. חותכים את המעדן לקוביות של 2 ס"מ או למעויינים, בוזקים עליהן סוכר ומאחסנים בכלי אטום.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון