טובלים ב"דבש" - זה לא המתכון של הדבש השיגרתי שאנחנו מכינים בדר"כ לעוגיות , שמורכב מסוכר , מים ,מיץ לימון, דבש רגיל וכו'. brזהו מתכון קל להכנה ולדעתי טעים מאוד . br2 כוסות סוכר br1 כוס מיץ תפוזים brמעט מיץ לימון ( לא חובה ) brמביאים את כל המצרכים לרתיחה בסיר (זהירות שלא יגלוש). אחרי רתיחה ראשונה , br brנותנים לדבש להתבשל על אש נמוכה כ-10 דקות .בתום 10 דקות מביאים לרתיחה שוב ומכבים את האש . br
|
|
טובלים ב"דבש" - זה לא המתכון של הדבש השיגרתי שאנחנו מכינים בדר"כ לעוגיות , שמורכב מסוכר , מים ,מיץ לימון, דבש רגיל וכו'. brזהו מתכון קל להכנה ולדעתי טעים מאוד . br2 כוסות סוכר br1 כוס מיץ תפוזים brמעט מיץ לימון ( לא חובה ) brמביאים את כל המצרכים לרתיחה בסיר (זהירות שלא יגלוש). אחרי רתיחה ראשונה , br brנותנים לדבש להתבשל על אש נמוכה כ-10 דקות .בתום 10 דקות מביאים לרתיחה שוב ומכבים את האש . br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג סולת פחות כוס וחצי
½1 -2 כוסות קמח
2/3-¾ כוס שמן חם
2 שקיות אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
מעט מלח
¼ כוס סוכר
מים פושרים כמות שתביא בצק נוח לעבודה
למילוי:
½ ק"ג ממרח תמרים
ציפורן טחונה
קינמון טחון
מעט קליפת תפוז .
מעט שמן .
אופן ההכנה
לשים את כל חומרי הבצק לתערובת אחידה ויוצרים בצק נוח לעבודה .
מחלקים את גוש הבצק לכדורים בגודל של כדור טניס . כל גוש כזה פותחים לעלה מלבני בעובי של 1ס"מ בערך .
על העלה מורחים את חומרי התערובת (כמובן אחרי שערבבנו אותם ) ומגלגלים לצורת רולדה .
חותכים את הרולדה שנוצרה לעוגיות בגודל הרצוי . את העוגיות מטגנים בשמן עמוק שחומם מראש
על אש בינונית עד להזהבה .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון