הוראות הכנה
מרכיבים
650 גרם סוכר לבן
כוס מיץ תפוזים טרי
3 כפות מיץ לימון טרי
½ ק"ג אתרוגים
¼ כפית גרגירי מסטיק כתושים דק
שקית "מוסלין "(רשת דקה)
צנצנות מעוקרות בתנור
אופן ההכנה
מכניסים לתוך סיר (לא מאלומניום), את הסוכר ומיץ התפוזים ומיץ הלימון
ומשהים במקרר למשך הלילה.
חותכים את האתרוגים לפלחים ומוציאים את הליבות (ללא קילוף)
מכניסים לשקית ה"מוסלין" את הליבות. חותכים את הפלחים לרצועות דקות.
מבשלים את התערובת שיש בסיר לקבלת סירופ שקוף.
מוסיפים את האתרוגים לסיר ואת הליבות כולל השקית ומבשלים ובוחשים כ 20 דקות.
מוסיפים את גרגירי המסטיק ללא בחישה מבשלים עוד 5 דקות עד שהמסטיק מתמוסס בריבה
בודקים את סמיכות הריבה וכאשר מגיעים לסמיכות רצוייה מורידים מהאש
מוציאים את שקית ה"מוסלין" וסוחטים לתוך הריבה .
זורקים את השקית כולל הליבות.
מעבירים את הריבה לצנצנות מעוקרות וסוגרים בעודה חמה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון