חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרקחת שסק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרקחת היא תרכיז של פרי מבושל בסוכר. הפרי יכול להיות שונה אך דרך הכנתו דומה. brבמרקחת הנוכחית השתמשתי בפרי השסק העונתי. קלוף הפרי והכנתו הוא תהליך הדורש brמעט סבלנות וזמן אך התוצאה הסופית מעולה – ללקק את האצבעות. br br
מרקחת שסק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרקחת היא תרכיז של פרי מבושל בסוכר. הפרי יכול להיות שונה אך דרך הכנתו דומה. brבמרקחת הנוכחית השתמשתי בפרי השסק העונתי. קלוף הפרי והכנתו הוא תהליך הדורש brמעט סבלנות וזמן אך התוצאה הסופית מעולה – ללקק את האצבעות. br br
הוראות הכנה
מרכיבים
1 סלסלת שסק
סוכר (הכמות שווה למשקל הפרי לאחר קילוף וחיתוך- ראה להלן)
1 כף תמצית וניל
2 כפיות מיץ לימון
½ כוס מים
אופן ההכנה
הכנת הפרי לבישול:
יש לחתוך את קצוות הפרי אח"כ לקלוף את הקליפה החיצונית. לחתוך לשניים ולהוציא את הגלעינים ולנקות קליפה פנימית. לבסוף לחתוך כל מחצית פרי לשניים.
ולהניח בכלי בצד (רצוי להכין בכלי תמיסה של מיץ לימון מהול במעט מים למנוע השחרת הפרי עד גמר הטיפול) לחזור על הפעולה עד גמר הפירות מן הסלסילה (סבלנות, זה לוקח זמן אך התוצאה הסופית כדאית) לבסוף – לשטוף את הפרות הקלופים ולנקז את המים .
הבישול:
לשקול את הפירות החתוכים (במקרה אצלי : ½ ק"ג) ולהעביר לסיר . להוסיף סוכר לפי משקל הפרי ולהוסיף מים (½ כוס) ולבשל על אש גבוהה, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד לרתיחה. להנמיך את האש לגמרי ולהמשיך בבישול ובערבוב עד שמופיעות בועות (בערך שעה- זהירות, שלא יגלוש!) – במצב זה המים נעלמו והסוכר מבעבע. להפסיק את הבישול ולקרר את הסיר בסיר גדול יותר במים עם קרח.
כאשר התמיסה התקררה , היא נעשית סמיכה . להעביר לצנצנת נקייה ומעוקרת ולשמור סגור.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: מקורי
שתף את המתכון