הוראות הכנה
מרכיבים
1 סלסלת שסק
סוכר (הכמות שווה למשקל הפרי לאחר קילוף וחיתוך- ראה להלן)
1 כף תמצית וניל
2 כפיות מיץ לימון
½ כוס מים
אופן ההכנה
הכנת הפרי לבישול:
יש לחתוך את קצוות הפרי אח"כ לקלוף את הקליפה החיצונית. לחתוך לשניים ולהוציא את הגלעינים ולנקות קליפה פנימית. לבסוף לחתוך כל מחצית פרי לשניים.
ולהניח בכלי בצד (רצוי להכין בכלי תמיסה של מיץ לימון מהול במעט מים למנוע השחרת הפרי עד גמר הטיפול) לחזור על הפעולה עד גמר הפירות מן הסלסילה (סבלנות, זה לוקח זמן אך התוצאה הסופית כדאית) לבסוף לשטוף את הפרות הקלופים ולנקז את המים .
הבישול:
לשקול את הפירות החתוכים (במקרה אצלי : ½ ק"ג) ולהעביר לסיר . להוסיף סוכר לפי משקל הפרי ולהוסיף מים (½ כוס) ולבשל על אש גבוהה, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד לרתיחה. להנמיך את האש לגמרי ולהמשיך בבישול ובערבוב עד שמופיעות בועות (בערך שעה- זהירות, שלא יגלוש!) במצב זה המים נעלמו והסוכר מבעבע. להפסיק את הבישול ולקרר את הסיר בסיר גדול יותר במים עם קרח.
כאשר התמיסה התקררה , היא נעשית סמיכה . להעביר לצנצנת נקייה ומעוקרת ולשמור סגור.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון