הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם שוקולד מריר
1 גביע שמנת חמוצה
4 חלמונים טרופים
2 כפיות ויסקי או ברנדי
אופן ההכנה
ממלאים סיר במים עד למחציתו ומרתיחים. מניחים מעליו וסיר נוסף, כך שתחתיתו אינה נוגעת במים, ושמים בו את השוקולד המריר, שבור לקוביות. מחממים על להבה נמוכה עד שהשוקולד נמס.
מסירים מהכיריים, מערבבים ומוסיפים תוך ערבוב מהיר את השמנת החמוצה, החלמונים והאלכוהול.
משטחים את העיסה בתבנית שטוחה, מכסים ומקפיאים שעתיים.
מוציאים מהמקפיא, "מגלפים" בכף גלילים מהמרקיז ומעבירים לצלחת. אפשר להגיש עם קליפת ריבות לימונים או קליפות תפוז מסוכרות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון