אפשר להכין ציר עוף ולהקפיא brביום שיש ציר עוף ניתן להכין מנה מאד גדולה של כדורי בשר brלמשל משני קילו עוף טחון ולהקפיא אחרי הבישול, ואז המנה הופכת לאוכל מהיר במיוחד brמפשירים את המרק, מביאים לרתיחה מוסיפים פיטריות שיטאקי וזנגביל brאחרי 10 דקות מוסיפים קולורבי וכדורי בשר והמנה מוכנה
|
|
אפשר להכין ציר עוף ולהקפיא brביום שיש ציר עוף ניתן להכין מנה מאד גדולה של כדורי בשר brלמשל משני קילו עוף טחון ולהקפיא אחרי הבישול, ואז המנה הופכת לאוכל מהיר במיוחד brמפשירים את המרק, מביאים לרתיחה מוסיפים פיטריות שיטאקי וזנגביל brאחרי 10 דקות מוסיפים קולורבי וכדורי בשר והמנה מוכנה
|
הוראות הכנה
מרכיבים
להגשה:
חבילת אטריות שעועית
עלי חסה או בק צוי חתוכים לרצועות
עגבניה חתוכה (בערך חצי לכל אדם)
בצלים ירוקים חתוכים לרצועות
פלפל חריף חתוך דק
פרוסות שום שחומות או קרוטוני שום
שמן שומשום
לקציצות:
500 גרם בשר עוף טחון דק
2 בצלים ירוקים קצוץ דק
2 כפיות זנגביל טרי קצוץ דק
1 כף סויה
1 כפית שמן שומשום
1/2 כוס פרורי לחם
1 ביצה
מלח ופלפל שחור
למרק:
6 כוסות מרק עוף
פטריות שיטאקי פרוסות מיובשות
2 ס"מ זנגביל טרי חתוך לגפרורים
קולורבי חתוך לגפרורים
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים לקציצות, וצרים קציצות קטנות, גודל של ביס.
משרים את האיטריות במים רותחים כ 10 דקות
משרים את הפטריות במים רותחים לחצי שעה. באם הפטריות לא פרוסות, מסננים ופורסים.
אחרת רק מסננים.
מרתיחים את המרק ביחד עם הפטריות והזנגביל, מקטינים האש ומבשלים 10 דקות
מוסיפים לסיר את הכדורי הבשר והקולורבי, ומבשלים 10 דקות נוספות.
ההגשה:
לוקחים קערה, מניחים בה את העגבניה הקצוצה, כפית שמן שומשום, פלפל חריף לפי הטעם,
עלה חסה חתוך, איטריות, מרק עם כדורי בשר, וכל טוב. מקשטים בקרוטוני שום ו/או בבצל ירוק ומגישים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון