הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אפונה ירוקה יבשה
750 גר' בשר אווז מעושן (רצוי ירכיים)
10 כוסות מים
1 גבעול סלרי קצוץ עם העלים
1 גזר קצוץ
1 בצל קצוץ
1 כרישה גדולה שטופה היטב ופרוסה
1 תפו"א קצוץ
פרוסות קבנוס ופטרוזיליה לעיטור
אופן ההכנה
בוררים את האפונה ומשרים במים לכמה שעות-לילה. שמים את הבשר, האפונה המסוננת, המים, הסלרי, הגזר והבצל בסיר גדול. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה עד לרתיחה או עד שהאפונה מתרככת.
מוסיפים את הכרישה ותפו"א ומבשלים במשך 30 דק' או עד שהירקות רכים.
מוציאים את בשר האווז מן הסיר, מפרידים את הבשר מהעצמות. את הבשר קוצצים ומחזירים לסיר.
מצננים מעט. מעבדים בבלנדר לתערובת חלקה. מעבירים את התערובת דרך מסננת. מחזירים את הנוזל לסיר ומחממים היטב.
מעטרים בפרוסות קבנוס ופטרוזיליה, מגישים עם לחם.
הערות:
ניתן להכין רק סמיך יותר אם לא מסננים.
ניתן להמיר את האפונה בעדשים אדומות או צהובות.
מגיש:
מקור: בישול עולמי
שתף את המתכון