הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם חזה אווז מעושן
1 בצל
2 גזרים
3 גבעולי סלרי
1 כוס (כ-200 גרם) אפונה מיובשת
2 עצמות בקר או עגל
מלח, פלפל
3 נקניקיות יבשות (כמו קבנוס) או 100 גרם נקניק פרוסות
אופן ההכנה
1.חותכים את האווז המעושן לקוביות. קולפים את הבצל והגזר ומסירים את הקצוות מגבעולי הסלרי. קוצצים את הירקות ומכניסים למחבת עם קוביות האווז. מטגנים תוך בחישה עד שהירקות מתרככים מעט. ומעבירים לסיר הבישול האיטי
2.מוסיפים לסיר את האפונה, בוחשים ומטגנים עוד 10 דקות על HIGH. מוסיפים את העצמות, מכסים ב-2 ליטר מים, מוסיפים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שהצטבר, מנמיכים את הלהבה ל AUTO ומבשלים בסיר מכוסה כ 4-5 שעות או עד שהאפונה רכה מאוד.
3.מסלקים את העצמות ומצננים מעט את המרק. מעבירים לממחה או למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מחזירים לסיר, מוסיפים עוד מים עד שהמרק מגיע לסמיכות הרצוייה ומביאים לרתיחה (HIGH). טועמים ומשפרים את התיבול.
4.פורסים את הנקניקיות לפרוסות של 1/4 ס"מ (או חותכים לקוביות קטנות). מטגנים אותן במחבת יבשה עד שהן משחימות קלות. מפזרים על פני המרק ומגישים מיד.
5.ניתן להחליף את הנקניקיות בקרוטונים בטעם שום
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון