הוראות הכנה
מרכיבים
12-14 תחתיות ארטישוק קפואות ( במקור כתוב לבבות - אבל אני משתמשת בתחתיות באין לבבות קפואות)
2 בצלים גדולים
מעט מאוד שמן
ציר ( בשר/ירקות/מים+אבקת מרק) - עד לסמיכות שאוהבים
צנוברים מוקפצים, או גרעיני חמניות קלויים, או גרעיני דלעת קלויים, או קרוטונים
פטרוזיליה קצוצה , או עירית קצוצה או ירק אחר שאוהבים
קמצוץ פלפל לבן
לגירסה החלבית:
שמנת מתוקה
אופן ההכנה
לבשל בתוך מעט ציר את הארטישטוק + הבצלים חתוכים לרבעים עד לריכוך ( אפשר בסיר לחץ)
לרסק למחית חלקה ולהוסיף מעט מאוד שמן
להוסיף נוזלים (כאמור לעיל ציר או מים ) עד לסמיכות שאוהבים
בגירסה החלבית - להוסיף את השמנת המתוקה
לבשל מעט
להוסיף קמצוץ פלפל לבן
לצקת ולעטר במה שבחרתם מהחומרים שפורטו לעיל
בגירסה הבשרית - הכל אותו דבר חוץ מהשמנת שאותה לא מוסיפים ( אלא את הנוזל בלבד)
מגיש:
מקור: גזיר עיתון ישן מאוד
שתף את המתכון