חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק ארטישוק ירושלמי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מרק ממתכון אישי שלי( כל הזכויות שמורות), למרות שישנה אופצייה לשמנת במתכון, אני מכינה בלי. צריך לשים לב לא לפתוח את הסיר במהלך בישול הארטישוק הירושלמי היות והוא עלול להתקשות.
מרק ארטישוק ירושלמי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מרק ממתכון אישי שלי( כל הזכויות שמורות), למרות שישנה אופצייה לשמנת במתכון, אני מכינה בלי. צריך לשים לב לא לפתוח את הסיר במהלך בישול הארטישוק הירושלמי היות והוא עלול להתקשות.
הוראות הכנה
מרכיבים
1. ק"ג ארטישוק ירושלמי,קשיח,בהיר וקלוף
1. כרישה קצוצה
שיני שום קצוצות לפי הטעם
2. ליטר ציר עוף/ירקות/שורש
מעט שמן זית לאידוי
מלח ופלפל
מעט אגוז מוסקט מגורר
1. גביע שמנת (לא חובה)
אופן ההכנה
מאדים את הכרישה והשום עד לשקיפות.
מוסיפים את הארטישוקים ואת ציר המרק ומבשלים עד שהארטישוקים מתרככים (כ-1/2 שעה בערך).
מצננים טיפה וטוחנים בבלנדר, מחזירים לסיר.
מתבלים ומוסיפים את השמנת ומחזירים לחימום נוסף.
* אפשר לטחון גם את המרק כך שנשארות חתיכות, לדעתי טעים יותר.
* ניתן להגיש עם גבינת פקורינו או פרמזן, או אף עם תחתיות ארטישוק מטוגנות.
מגיש: אשת_פוטיפר
מקור: אישי
שתף את המתכון