חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק ארטישוק ירושלמי מוקרם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק ארטישוק ירושלמי מוקרם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף ושטוף
1 גזר קלוף וחתוך גס
1 שן שום
1 עלה דפנה
½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית מלח
1 מיכל שמנת מתוקה
50 גרם חמאה מחולקת ל-2 מנות (25 גרם כל אחת)
50 גרם גבינת צ'דר מגוררת
אופן ההכנה
מכניסים את הארטישוק הירושלמי לסיר יחד עם הגזר וממלאים מים כדי כיסוי. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את השום ואת עלה הדפנה. מבשלים עד להתרככות הארטישוק הירושלמי. מעבירים את הארטישוק הירושלמי והגזר למעבד מזון עם מעט מהנוזלים שבסיר (ללא השום וללא עלה הדפנה) ונפטרים משאר תכולת הסיר. מעבדים למחית חלקה. מוסיפים מנת חמאה אחת ואת השמנת. מעבדים שוב למחית חלקה. מעבירים בחזרה לסיר על אש נמוכה. מוסיפים את החמאה שנותרה, המלח והפלפל ומבשלים עד לבעבוע קל. יוצקים לצלחות הגשה ומניחים במרכז כל צלחת 25 גרם גבינת צ'דר מגוררת.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון