חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק ארטישוק ירושלמי תענוג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה היה בסוף הקיץ,בארוחת צהריים, הוכן המרק המדהים הזה - שאחרי הצלחת השנייה ממנו והמחשבה לרוץ לתחרויות - אתם תיהנו יותר.
מרק ארטישוק ירושלמי תענוג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה היה בסוף הקיץ,בארוחת צהריים, הוכן המרק המדהים הזה - שאחרי הצלחת השנייה ממנו והמחשבה לרוץ לתחרויות - אתם תיהנו יותר.
הוראות הכנה
מרכיבים
500-700 גרם ארטישוק ירושלמי (תפוח אדמה ירושלמי)
1 כרישה
1 בצל גדול
4-5 שיני שום
צרור קורנית (טימין)
5 פטריות שמפיניון
מעט עשבי טיבול(פטרוזיליה וכוסברה)
1 מיכל שמנת לבישול 15%
מעט אגוז מוסקט
מעט פלפל שחור
מעט כורכום
מלח במידה
אופן ההכנה
1. לקלוף ולשטוף את הארטישוקים ולחתוך כ"א ל 3 חתיכות.ולשים בצד
2. לקלוף ולשטוף את הכרישה ולחתוך לרבעים ולפרוסות דקות.
3. את הבצל לחתוך לרבעים ולפרוסות, את השום לקלוף ולחתוך לפרוסות.
4. בסיר עם מעט שמן זית לאדות את הבצל,כרישה,ארטישוק,שום ,פטריות ותבלינים-עד ששקוף.
5. להוסיף 5 וחצי כוסות מים ולתקן תיבול.
6. כשהארטישוק רך מוסיפים את השמנת עד לרתיחה.(לבדוק אם צריך עוד חצי כוס מים)
7. אפשר להגיש עם קרוטונים - אך המרק "הורס" בלי להוסיף לו דבר.
8. יש בעברית מילה כזו...תענוג..באיטלקית...בליסימו? ובאנגלית דלישס ?
מגיש: kransh389
מקור:
שתף את המתכון