ראשית אני ממליץ לרכוש ארטישוק עם גבעול עבה וכמה שיותר ארוך. brחותכים את עלי הפרח בערך בגובה הגביע התחתון ומוצעים את ה"שער" מהגביע. brאת הגבעול יש לחתוך קרוב לשורש הפרח לקלף עם קולפו ירקות ולבשל יחד עם brהפרחים. brאני ממליץ לך לקחת בסוף הבישול גבעול אחד ולאכול תתפלאי כמה הוא טעים brאני לעיתים אוכל את הגבעול חי. br
|
|
ראשית אני ממליץ לרכוש ארטישוק עם גבעול עבה וכמה שיותר ארוך. brחותכים את עלי הפרח בערך בגובה הגביע התחתון ומוצעים את ה"שער" מהגביע. brאת הגבעול יש לחתוך קרוב לשורש הפרח לקלף עם קולפו ירקות ולבשל יחד עם brהפרחים. brאני ממליץ לך לקחת בסוף הבישול גבעול אחד ולאכול תתפלאי כמה הוא טעים brאני לעיתים אוכל את הגבעול חי. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
10 ארטישוקים
בצל גדול קצוץ
שמן זית לטיגון
כ8 עלים של כרפס חתוכים
חצי חבילה של כוסברה
מלח פלפל שחור
1/2 כפית כמון
אופן ההכנה
לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה
להוסיף את עלי הכרפס
ולהמשיך לטגן.
להוריד את האש ללהבה קטנה(כדי שהתבלינים לא יכרכו).
להוסיף את 4 שיני השום הכתושות
להוסיף את התבלינים.
לבחוש היטב את כל המרכיבים.
להוסיף עכשיו כ2 ליטר מים רותחים.
לבחוש היטב ולהכניס את הארטישוקים הנקיים והחתוכים.
לבשל עד אשר הארטישוק מתרכך אך לא יותר מידי שישאר מעט נוקשה.
להעביר את כל תכולת הסיר פרט לנוזלים למעבד מזון ולרסק למרקם ירוק יפה
להחזיר לסיר לבחוש הייטב .
ניתן עכשיו להעביר את כל תכולת הסיר דרך מסננת ואז מתקבל מרקם קטיפתי נהדר.
ממליץ לבזוק מעט כוזברה קצוצה דק לפני ההגשה
זה נראה מסובך אבל אלו מספר פעולות פשוטות והתוצאה נהדרת
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון