הוראות הכנה
מרכיבים
1 כף שמן זית כתית
4 בטטות חתוכות לקוביות
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
4 גזרים חתוכים לקוביות
300 גרם דלעת נקייה וחתוכה לקוביות
2 שורשי פטרוזיליה חתוכים לקביות
מלח
פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט מגורר
1 כף סילאן או דבש
אגוזי מלך קלויים
אופן ההכנה
מטגנים בסיר גדול את הבצל בשמן הזית עד להזהבה. מוסיפים את הבטטה, תפוחי האדמה, שורש הפטרוזיליה, הגזר והדלעת יחד עם מים (או ציר ירקות) עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט וסילאן (או דבש) וממשיכים לבשל על אש קטנה עד לריכוך הירקות. טוחנים את המרק בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת מרקם חלק. מחזירים לאש וטועמים לתקן תיבול במידת הצורך.
מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בזילוף קל של סילאן ואגוזי מלך קלויים.
מגיש:
מקור: מכביתון
שתף את המתכון